Läs om hur besök på mottagningen går till och vad det kostar

Funktionsmedicinsk rådgivning på mottagningen
På grund av flytt, behöver jag tyvärr pausa besök på mottagningen från 210825.
Så snart jag har funnit en ny lösning, kommer mottagningen att öppnas igen.
Tills dess hjälper jag dig gärna genom videosamtal.
Du som redan har en bokad besökstid får behålla denna. Jag kontaktar dig angående ny adress. 


Priser för enskilda bokningar:
Nybesök om max 2,5 timme kostar 2900 kr.
Uppföljningsmöten om max 1,5 timme kostar 1900 kr.
Vill du, så lägg till kompletterande coachingsamtal vid behov: 400 kr för 40 minuter. 
Har du bestämt dig för att konsultera mig mer än en gång? Titta på de här fina paketen.

Är du nyvaccinerad mot Covid-19? 
På grund av att ökad risk för smittspridning under de 2 första veckorna efter vaccinering, vill jag inte att du besöker mottagningen under denna tid. Det gäller båda injektionerna. Har du redan en bokad besökstid kan du välja att ändra den tiden eller byta till ett skypemöte om den skulle sammanfalla med de här tidsintervallen. 

Hygienrutiner 
Mottagningen har endast ett fåtal besök per vecka, vilket gör det möjligt för mig att hålla en hög hygienisk standard. Skrivbord, handtag och toalett städas mellan varje kundbesök.

Min handhygien är god och lokalen har vädrats innan du kommer. 
Tvätta dina händer när du kommer till mig och innan du lämnar mottagningen.

Jag kommer inte att bära mask eller visir och jag ser det inte som en fördel om du bär mask heller, då det försvårar kommunikationen, har en tveksamt skyddande effekt och försämrar syresättningen. 

Till dig som just bokat en tid på mottagningen

Tack för din bokning! 
Läs noga igenom den här sidan flera dagar innan vårt möte. 
Hör gärna av dig om du har frågor: madeleinemarcus@outlook.com.
 

Så här går ett första möte till:

 •  Jag gör en djupgående intervju om din hälsa med hjälp av hälsoutvärderingen som du fyllt i på förhand, där jag också förklarar olika möjliga samband till symptom eller ohälsa.
 • Vi går även igenom din nuvarande kost och du får detaljerade kostråd (som kan komma att ändras senare) och jag förklarar hur olika livsmedel inverkar på kroppens funktioner och hälsan, både kortsiktigt och långsiktigt. Första gången läggs extra tid på just kosten, då det är den vanligaste orsaken till ohälsa.
 • Jag lägger upp ett skräddarsytt behandlingsförslag till dig i syfte att stödja kroppens naturliga funktioner. Detta uppdateras vid varje uppföljning, då jag arbetar stegvis.
 • Jag gör en levande blodanalys på plats där du får se ditt blod på en skärm, samtidigt som jag tolkar det för dig.
 • Vid behov tittar jag på även på hud, hår, naglar, tunga, iris, blodtryck och puls.
 • Om du har färska provsvar, så går vi igenom dessa tillsammans.
 • Om det behövs talar vi om rutiner kring sömn och motion och vilka stressfaktorer som berör dig. Vi gör tillsammans en plan för vilka förändringar som skulle kunna fungera för dig i vardagen.
 • Du får även skriftlig information, som kommer att ligga i en gemensam mapp i Onedrive, som bara du och jag har tillgång till.

Det här händer under ett återbesök:

 • Vi tittar på din nuvarande hälsosituation och ser på vilka symtom har förändrats och vilka skälen kan vara till eventuella kvarvarande symptom.
 • Vi utvärderar hur det gått med kosten och hur du tycker att det har fungerat. Behöver vi ändra något?
 • Finns det nya provsvar, så går vi igenom dem tillsammans. 
 • Du har möjlighet att ställa frågor och vi tittar på möjliga justeringar i livsstilen för att du ska må bättre. 
 • Om tid och behov finns gör jag en levande blodanalys på plats där du får se ditt blod på en skärm, samtidigt som jag tolkar det för dig.
 • Vid behov tittar jag på även på hud, hår, naglar, tunga, iris, blodtryck och puls.
 • Vid behov talar vi om rutiner kring sömn och motion och vilka stressfaktorer som berör dig. Vi gör tillsammans en ny plan för vilka förändringar som skulle kunna fungera för dig i vardagen.
 • Med utgångspunkt från den nya informationen, lägger jag upp ett nytt behandlingsförslag till dig med kost- och kosttillskottsråd. 

Egenvårdsprogram

Du kan avsluta vårt samarbete närsomhelst. Vill du det, rekommenderar jag (inget krav) att du ber mig om att lägga upp ett egenvårdsprogram för dig under vårt sista möte. Det innebär att jag skapar ett kosttillskottsprogram för dig som du kan använda dig av under minst ett år som en hjälp för dig att bibehålla eller förbättra din nuvarande hälsostatus. Det här gäller även för dig som bara tänkt konsultera mig en enda gång. 

Naturlig eller processad mat
Naturlig eller processad mat

Om kostråden du får av mig:

Kosten är i dag den största orsaken till ohälsa i vårt land och några av de främsta skälen är: 

 • Våra livsmedel innehåller färre näringsämnen, men allt mer kemikalier och gifter. 
 • Att vi äter en allt större andel processade livsmedel och lagar allt mindre mat som är lagad från grunden. 
 • Att vi äter mer av livsmedel som människokroppen inte är anpassad för, ur ett evolutionärt perspektiv. 
 • Vi väljer att hellre äta bekvämt än att ge kroppen vad den behöver. 
 • Om ditt fokus är att hjälpa din kropp till balans och självläkning, vill du inte belasta kroppen med sådana livsmedel som hindrar den till det. Jag hjälper dig att identifiera dessa. 

Med hjälp av den information du ger mig, ny forskning och mångårig klinisk erfarenhet, ger jag dig de bästa kostråd jag kan för att du ska få bästa tänkbara förutsättningar.

Beroende på varifrån du börjar, kan kostråden vara väldigt annorlunda från hur du är van att äta, men det innebär inte att du ska behöva gå hungrig, otillfredsställd eller energifattig.

Jag kommer inte att rekommendera vegansk eller vegetariansk kost, då det är svårt att få i sig tillräckligt med livsnödvändiga näringsämnen och den är alltför rik på artfrämmande livsmedel, processade livsmedel, kolhydrater, antinutrienter och växtgifter som vi bör inta i sparsammare mängder eller i vissa fall undvika helt.

Örter och näringstillskott
Örter och näringstillskott

Om kosttillskotten jag rekommenderar

En stor del av rådgivningen handlar om kosten och livsstil, men också om kosttillskott med näringsämnen.
Många hälsoutmaningar är kopplade till näringsobalanser och kosttillskotten jag arbetar med syftar till att stödja kroppens normala funktioner, vilka ofta har kommit i obalans i samband med olika hälsoutmaningar. 

Kostnaden för ett bra näringsstöd under behandlingen brukar i genomsnitt ligga mellan 1200–1500 kr per månad under behandlingstiden.

Handlar det om ett egenvårdsprogram, är kostnaden betydligt lägre. Vi kommer överens om månadskostnaden tillsammans och jag lägger upp en skräddarsydd plan för dig utefter dina önskemål.
Du kan köpa kosttillskott av mig med 5–10 % rabatt, men är självklart fri att köpa dem var du vill. 

Har du ett Human Konto, kan du inkludera kostnaden för de flesta kosttillskotten där om vill. 

Mejl mellan sessionerna

Är det något du inte förstår kring rekommendationerna du fått av mig? 
Ibland missar jag något eller har kanske varit otydlig under vårt möte. 
Är det oklart vilka livsmedel du kan äta? 
Eller är du osäker på hur du ska ta kosttillskotten?
Har du fått negativa reaktioner på kosten eller kosttillskotten?

Om du inte hittar svaren i det skriftliga material du fått av mig är du alltid välkommen att mejla mig. 
Det kostar dig inget extra och det är lika viktigt för mig som för dig att det går bra för dig under behandlingen.  

Övriga frågor
Det är viktigt både för dig och mig att jag gör ett bra och seriöst arbete. Därför ger jag inte råd kring nya behandlingar, tester, kosttillskott eller tolka nya provsvar mellan våra möten. 
Även om jag är påläst när vi ses, minns jag inte din hälsosituation och vilka rekommendationer du fått av mig när sessionen är över.

För att kunna få ett hum om din situation behöver jag läsa igenom din journal innan eventuell rådgivning. Tyvärr är det omöjligt för mig att hinna göra detta mellan sessionerna, då den är mycket omfattande redan från början och sedan blir allt längre för varje gång vi har haft kontakt.

Ett annat skäl är att vårt förbund, Näringsmedicinska Terapeutförbundet, (NMTF) kräver att vi måste intervjua våra klienter/patienter ordentligt innan vi ger behandlingsförslag för att vår försäkring ska gälla.
 
Har du frågor utöver det vi redan har gått igenom kring din hälsa, är du alltid välkommen att boka tätare uppföljningsmöten. ​​Är detta inte möjligt men frågorna är trängande, kan jag svara på mejlfrågor i mån av tid mot debitering. 

Förbered dig så här inför vårt möte

1) Hälsoutvärdering
Om det är ditt första möte med mig, eller om det har gått mer än två år sedan sist, ska du fylla i en hälsoutvärdering online om ca 160 frågor senast ett dygn innan vårt möte. För de flesta tar det runt 90 minuter att fylla i den. 

2) Gemensam mapp i OneDrive
Personlig information såsom hälsoutvärdering, provsvar, behandlingsförslag och fakturor, delas mellan oss via en personlig delningsmapp i OneDrive som jag skapar och delger dig via e-post senast en dag innan vårt första möte. 

Det underlättar avsevärt för dig om du skaffar dig ett onedrivekonto så att vi enkelt kan dela information mellan varandra på ett säkert sätt. Se alltid till att du har sparat dokumenten du lägger i vår gemensamma mapp på en annan plats också, då jag ibland städar i vår mapp av utrymmesskäl. 
 
3) Har du provsvar från vården?
Har du provsvar från sjukvården som är mindre än 6 månader gamla som du vill att jag tar hänsyn till, så sänd mig dessa så att jag har dem senast dagen innan vårt möte.

4) Har du funktionsmedicinska provsvar?
Har du något funktionsmedicinskt provsvar som jag inte redan känner till och som du vill att jag tar hänsyn till?
Sänd mig dessa så att jag har dem minst 7 dagar innan vårt möte, då de tar längre tid att gå igenom.
Har du inte hunnit få någon personlig onedrivemapp av mig ännu, kan du ändå själv dela dem via någon molntjänst till madeleinemarcus@outlook.com

5) Egna kosttillskott
Ta med dig de kosttillskott du eventuellt använder till mottagningen. 

6) Kemikalier, rök och hundar
Undvik parfym och parfymerade hud/hårvårdsprodukter strax innan ditt besök hos mig. Undvik även kläder med parfymerade tvätt- och sköljmedel. Rök inte heller just innan du går in. Hundar får inte komma in, men är välkomna att vänta ute på verandan. 

7) Smittar du?
Boka om din tid eller ändra den till en skypetid om du hostar eller nyser eller haft magsjuka under de senaste 48 timmarna. Mejla mig om du är osäker. 

8) Din mobiltelefon
För att vi ska få bästa fokus ber jag dig att sätta din mobiltelefon på flygplansläge om du inte behöver ha den på av speciella skäl under vår session. 

9) Betala med kontanter, Swish, Klarna eller Human Konto
Du kan betala med kontanter, Swish eller Klarna (inte kort). Du får automatiskt ett erbjudande att betala med Klarna när du bokat din tid hos Bokadirekt. Du måste inte välja det alls, men vill du det, så går det bra.
Vill du inte att Klarna reserverar beloppet på ditt konto redan vid bokningen, kan du kan vänta tills samma dag du har ditt besök hos mig, bara det är gjort innan vi startar själva mötet. 

Vill du swisha så är numret:123 540 65 90 om du vill lägga in det som favorit i förväg. Tänk på att ändra grundinställningarna för beloppsgränsen (oftast är den på 2000 kr) på din bank i förväg så att du kan betala med högre belopp om du inte redan har gjort det.

Via Human Konto. Läs mer om det här

10) Så här bokar du av din tid
Avboka din tid med hjälp av avbokningskoden du fått av Bokadirekt eller genom att mejla mig senast 24 timmar innan mötet. Vid senare avbokningar än 24 timmar, debiteras 100 % av den bokade tiden (undantaget eget ohälsotillstånd som kan styrkas med läkarintyg).  

Hitta till mottagningen

Mottagningen ligger ca 6 km från Tyresö Centrum och adressen är Fiskarrovägen 4 C
Från vägen sett ligger mottagningen i det lilla svarta huset längst upp till vänster på gården. 

Så här ser mottagningshuset ut
Så här ser mottagningshuset ut

Parkering
Parkering hittar du strax efter brevlådorna. Den är märkt privat, men är tillåten för dig under ditt besök hos mig och kostar inget. Välj parkeringsplatsen som är märkt med 4C eller någon av de 2 omärkta platserna om 4C är upptagen.  

Kommunala färdmedel
Åker du kommunalt, går du av på busshållplatsen som heter Orrnäset (1-2 minuters promenad från mottagningen).
Jag har försökt anpassa besökstiderna så att de passar bussarnas tider så bra som möjligt, då bussarna oftast anländer Orrnäset 12 minuter över hel timme (oftare i rusningstrafik) och går in mot stan 7-17 minuter före hel timme. Låt mig få veta om din tid passar dåligt med tidtabellen, så anpassar jag din bokning om jag kan.
 
Viktigt att veta om mottagningen
Mottagningen saknar väntrum, så kom högst 5 minuter innan vår bokade tid om inget annat är överenskommet.  

Liten hund
Ibland kan det finnas snäll och väldigt liten hund på mottagningen. Låt mig få veta om det vållar obehag för dig, så säkrar jag att den inte är på plats när du kommer.  

Så här ser lilla Lukas ut
Så här ser lilla Lukas ut

Patientsäkerhetslagen, sekretess och personuppgifter
Läs om personuppgifter, sekretess och vad Patientsäkershetslagen säger om vem jag får behandla här.​​​

Sidan är uppdaterad 210807