Personliga referenser

Hälsa kommer inifrån

Hälsa och välbefinnande byggs inifrån och efter en lång utbrändhet för 20 år sen har jag fokuserat på kost, motion och naturliga preparat i största möjliga mån.
Madeleine Marcus har haft stor betydelse på den vägen och därför vill jag varmt rekommendera henne. Vid endast ett besök får man en plan för en längre period och hon finns även på Skype.
Paulin 
231122

"Så bra som jag mår i dag, har jag aldrig mått i hela mitt liv"

Madeleine är en varm, omtänksam och godhjärtad person, med stor kunskap och skicklighet inom sitt område.
Jag kom till henne med svår celiaki, magsmärtor och konstant illamående, trots min glutenfria kost.
Min kropp hade mer och mer börjat säga nej tack till mat jag tidigare kunde äta, så jag var i ett rätt så dåligt skick, när vi träffades första gången.
 
Mina magsmärtor och illamående, påverkade hela mitt liv i en nedåtgående spiral och jag kände mig mer eller mindre desperat efter någon som kunde hjälpa mig få ordning på magen.
 
Idag, tre månader senare, är alla mina magproblem borta, och så bra som jag mår idag, har jag aldrig mått i hela mitt liv. Jag är evigt tacksam för Madeleine Marcus, och ger henne mina varmaste rekommendationer.
Helena Johansson
220930
 

Om hjälp för vuxenacne

Jag har besökt Madeleine flera gången för olika orsaker bl.a. för problem med magen, och hon har i princip alltid kunnat hjälpa mig. För två år sedan var det dags igen då jag hade börjat att få vuxenacne. Madeleine gav mig olika kosttillskott och efter någon månad började det bli bättre och acnen försvann. Jag provade då och då att sluta äta kosttillskotten men behöver äta dem i ca ett år då till sist kunde sluta med dem utan att acnen kom tillbaka.
Jag är så tacksam!
Karin Engqvist, Rönninge
210322

Piggare, gladare och friskare

Hej Mirakel-Madeleine
Tusen Tack för att du delar med dig av allt ditt kunnande! Och tack för ditt genuina engagemang, din varma personlighet, ärlighet och ditt jättefina bemötande :-)
Jag kontaktade dig för min trötthet, det hände att jag somnade till mitt i måltider och t.o.m under samtal ibland. Var sååå trött....
Gick runt med en ”hjärndimma”, ont i lederna till och från och kände mig ”bakis” och låg när jag vaknade. Det var tungt att komma ur sängen. 
 
Jag hade ofta lite förhöjd temp, (kände mig sjuk helt enkelt), besvärades av Restless legs nästan varje kväll och rejält smärtsamma fot och vad-kramper flera ggr varje natt. Och på detta lågt blodtryck med yrsel som följd.
 
Eftersom du hjälpt mig tidigare för många år sedan med fantastiska och snabba resultat tvekade jag inte en sekund att kontakta dig igen när jag fick problem.
Och som i ett trollslag blev jag friskare och gladare även denna gång:-) 
 
Nu har jag inte längre någon ”dagenefterkänsla”, ingen feber, inte ont i kroppen, inga ”hoppande” ben, kramperna i fötterna är mycket mildare och kommer mer och mer sällan, bra blodtryck och kanske det bästa av allt: 
Jag vaknar av mig själv tidigt varje morgon, känner mig utsövd och är sedan pigg resten av dagen, helt underbart!
 
Du har fått mig att förstå hur mycket kosten kan påverka oss både kroppsligt och mentalt, och det har verkligen förändrat mitt liv. TACK!!
 
Nu märker jag väldigt tydligt om jag äter sådant min kropp inte mår bra av. Då kommer obehagen som ett brev på posten.
 
Stor Vårkram
Yvonne Engström, Göteborg
190329
 

Medicinfri och bättre hälsa

I mer än 20 år har jag tagit mediciner för högt blodtryck samt för GERD (Gastro Esophageal Reflux Disease) d.v.s. läckande magmun. Inte vid något tillfälle har någon läkare bett mig att ändra min kost eller mina vanor. Snarare har de sagt att dessa problem kom med ålder, att det dessutom fanns en ärftlig belastning i min familj och att det därför var något jag fick leva med resten av mitt liv.

För 5 månader sen började mitt blodtryck stiga ytterligare till trots för medicinering, vilket också har hänt tidigare. Vid de tillfällena, liksom nu, så var läkarens ordination att öka dosen. Men i stället för att ta allt starkare och fler mediciner, ville jag nu prova något annat.
 
Jag fick höra om Madeleine Marcus genom en god vän, som genom att ändra sin kost hade blivit av med sin diabetes. Tyckte detta lät fantastiskt, så efter ett tag beställde jag en tid.
 
Madeleine Marcus är en mycket kunnig, rak, ärlig, varm och sympatisk person. Hon är avspänd, trygg och har fullt fokus på sin klient. Genom att göra en levande blodanalys öppnade det sig en helt ny värld; en för mig totalt okänd värld, fast mycket fascinerande. Madeleine guidade mig och berättade mycket pedagogiskt vad de olika delarna var och vad de betydde, hur allt samspelar och i slutändan fick mig att må som jag gjorde.
 
Madeleine gav mig en helt ny diet att följa för att bli av med mina problem, samt olika kosttillskott av vitaminer och örter för att tärka tarmen, hjärtat  och immunförsvaret.
 
Jag var mycket motiverad och följde dieten utan avvikelser. Jag förväntade mig att så småningom få ett bra resultat och jag beslutade mig för att ge det ett år för att börja se en förändring.
Fast när jag efter två, tre veckor kunde sluta med medicinerna för magmunnen var jag förundrad.
Var det så enkelt?

I dag, 4–5 månader senare har jag också slutat med alla blodtrycksmediciner, vilket för mig är snudd på ett mirakel. Dessutom har jag tappat 11 kg i vikt, vilket förstås kan vara en bidragande orsak till ett normalt blodtryck.
 
Jag fortsätter med min diet och tar kosttillskott och örter för att starka och balansera upp kroppen under denna övergångsperioden.
 
Jag kan på det varmaste rekommendera Madeleine Marcus som en otroligt duktig och kunnig näringsterapeut.
 
Rigmor Malmsköld
181213
 

En friskare familj – nu styr inte längre sonens ADHD/Autism vårt liv

Jag fick kontakt med Madeleine första gången för 20 år sedan. Jag hade svår endometrios, var utbränd och hade mycket låga järnvärden. Tack vare Madeleines guidning, kost och kosttillskott blev jag helt friskförklarad från min endometrios (som enligt min läkare var kronisk :) inom endast ett år, och har sedan dess fortsatt äta en hormonstärkande kost samt tillskott av B12 och zink. 
 
Fick efter det, till min stora lycka, 2 barn trots att mina läkare talat om att det aldrig skulle gå p.g.a. endometriosen, och hade föreslagit att ta bort livmodern helt, med tanke på mina besvär. 
 
När äldste sonen visade på aggressionsutbrott och koncentrationssvårigheter i 9 års åldern, fick vi den vanliga hjälpen från BUP. Han fick efter utredning en ADHD samt autism typ 1 diagnos och vi tyckte till en början att Ritalin och Risperidon hjälpte för att dämpa utbrott och våld. 
 
Men förbättringen visade sin vara tillfällig. Situationen hemma blev ohållbar, med ständiga utbrott, oflexibilitet, våld mot mig och lillebror och problem med kompisar och skola. När lillebror började prata om att han inte ville leva, fick vi hjälp att ordna med en tillfällig kontaktfamilj där lillebror kunde vila upp sig varannan helg. Vi jobbade lågaffektivt, vi begränsade sockret, vi skalade av krav och anpassade både skola och hem för att det skulle fungera bättre för äldsta sonen.
Jag fick en ingivelse att söka upp Madeleine igen, som hade hjälp mig 15 år tidigare. 
 
Tillsammans med sonen åkte jag till Stockholm för att besöka Madeleine.
Vi gjorde hårmineralanalys samt blodanalys och det visade sig att Olle var mycket allergisk, främst mot gluten, ägg och mjölkprotein.
 
Hennes bemötande mot den då 10-årige sonen var fantastiskt och med hjälp av hennes förklaringar hur kroppen fungerar fick han direkt motivation och vi åkte hem och rensade bort allt han inte kunde äta och hittade andra alternativ i vår lokala affär.
 
Nu har han ätit enligt hennes rekommendationer i 3 år, samt tagit kosttillskott och mår mycket bra. Vi slutade med ADHD-medicinerna då vi insåg att dom ökade aggressiviteten och nu klarar han skola samt kompiskontakter utmärkt, får B och C i betyg (från att knappt blivit godkänd då koncentrationssvårigheterna var som värst) och bråken hemma är i det närmaste borta.
 
Han är mer flexibel och för det mesta glad och öppen, så vi har helt enkelt fått livet tillbaka som familj och har mycket lite kontakt med BUP numera.
 
Jag har under denna resa blivit medveten om hur gluten, mjölk och socker påverkar kroppen och numera äter hela familjen enligt sonens matrutin och vi mår alla mycket bra.
Jag är evigt tacksam för konsultationerna vi får av Madeleine, och kan varmt rekommendera henne!
Mvh Ina T Sjöblom
181127
 

Jag skulle vilja tacka Madeleine Marcus för att hon gett mig mitt liv tillbaka!

Jag har diagnosen PCO och har under de senaste åren genomgått otaliga hormonbehandlingar för att bli gravid på naturlig väg och även genomgått flera IVF-behandlingar. När jag och min man för ett drygt halvår sedan valde att landa i att vi inte kommer bli gravida så slutade jag att tillföra kemiska hormoner till kroppen. Jag mådde då väldigt dåligt – jag grät mycket, hade svårt att se någon glädje i livet, svårt att tänka klara tankar och en ständig stresskänsla i kroppen. Samtidigt hade jag ständigt en uppblåst mage med svåra problem att tömma tarmen regelbundet.

Jag kände verkligen att jag hade en kropp i obalans och jag visste inte vad jag skulle göra för att få den i balans igen. Genom sökningar på nätet hittade min man en länk till Madeleine Marcus hemsida. Jag var skeptisk eftersom jag vanligtvis satte så mycket tilltro till läkare och inte hade mycket tilltro till naturläkekonsten. Min man stod dock på sig och såg till att jag bokade en tid.

Jag togs varmt emot av Madeleine – hon lyssnade på min historia och tog mina känslor och symptom på allvar.
För första gången på många år träffade jag någon som hade tid och intresse av att faktiskt gå till botten med mina problem.

Madeleine är lugn och harmonisk, hon går systematiskt igenom alla problem jag hade för att skaffa sig en helhetsbild av min situation, något som jag verkligen uppskattar. Efter första mötet med Madeleine var jag helt utpumpad och lite omtumlad. Jag kände dock att jag kommit till en erfaren person med mycket personliga erfarenheter av det hon pratade om. När vi skildes åt så fick jag en stor kram vilket kändes väldigt fint.

Efter första träffen var det dags att leva efter de rekommendationer jag fått från Madeleine. Under första veckan kände jag mig frustrerad. Jag tycker att jag levde nyttigt och hälsosamt tidigare men trots detta ville Madeleine göra justeringar i min kost. Det gick dock inte många dagar innan jag började känna de första positiva tecknen av naturläkemedlen och förändringarna i kosten.

Jag kände mig mycket jämnare i humöret, tankarna kändes klarare och jag kände mig gladare än på länge. Dessutom började min mage fungera mycket bättre än den gjort på flera år! Efter ytterligare ett par dagar började jag nynna igen eftersom jag hörde musikslingor i huvudet, något jag inte gjort på många år.

Jag fick konkreta exempel från Madeleine på vilka livsmedel jag skall äta mycket av, vilka jag skall äta mer sparsamt av och vilka jag helt skall undvika. Med de positiva effekterna blev det lättare och lättare att avstå från vissa livsmedel. Fler personer i min omgivning har frågat om jag inte känner det som en uppoffring att jag måste avstå från vissa livsmedel. Eftersom jag känner att jag mår så mycket bättre av maten jag äter efter Madeleines rekommendationer så känns det inte som den minsta uppoffring.

Madeleine Marcus är en mycket empatisk person som delar med sig av handfast rekommendationer som verkligen har hjälpt mig tillbaka till livet och jag kan varmt rekommendera henne!  
//Karin
 

Fått tillbaka mitt gamla jag tack vare Madeleine

För ett halvår sedan träffade jag Madeleine för första gången. Jag sökte hjälp i ren desperation efter att ha blivit rejält sjuk efter en vaccination, ett och ett halvt år innan, som min kropp ej tålde.

Jag fick avdomningar/stickningar i händer/fötter, värk i hela kroppen med en brännande känsla, blev uppsvullen, fick muskelryckningar, förhöjda värden för sköldkörteln och förhöjt blodtryck från att alltid varit en ”lågtryckare”.
Jag sökte hjälp flertalet gånger hos traditionella sjukvården efter vaccinationsskadan.
Jag blev aldrig tagen på allvar utan blev rent okunnigt bemött och fick känslan av att läkarna inte fick/vågade intyga att det var vaccinet som var orsaken till mina besvär.
De erbjöd inte någon hjälp eller bot alls. ”Du får leva med detta” som en av läkarna uttryckte sig.

Till detta ska tilläggas att jag sedan några år bakåt kommit in i förklimakteriet och känt av kraftiga humörsvängningar, nedstämdhet, koncentrationssvårigheter och gråtmildhet.  

Efter jag blev sjuk av vaccinationen förstärktes dessa hormonella symtom. Jag sökte även för hjälp för dessa besvär i den traditionella sjukvården. Jag blev endast rekommenderade syntetiska hormonpreparat.
Detta var aldrig ett alternativ för mig att ta.

När jag träffade blev Madeleine blev jag sedd och tagen på fullaste allvar, äntligen. Så varm, inlyssnade och enormt professionell. Hon såg och satte fingret på helheten. Kändes som balsam för själen, redan vid första mötet med Madeleine.

Efter att ha behandlats med diverse olika kosttillskott och fått veta hur jag ska äta för att må bra, upplevde jag redan efter några veckor en markant förbättring både fysiskt och psykiskt.
Madeleine är väldigt mån om att följa upp och justera behandlingen efter hand, vilket också är en trygghet och ger bästa möjliga resultat långsiktigt.

Jag har flertalet gånger gråtit av ren och skär lycka då jag fått erfara att Madeleine har gett mig mitt ”riktiga jag” tillbaka. De flesta av mina besvär är borta och min glädje, energi och livsglädje är tillbaka igen.  Även min familj har märkt en påtaglig skillnad i mitt hälsotillstånd.

Kan inte nog tacka Madeleine för all hennes omtanke och kunskap. Om alla hade en Madeleine i sitt liv, skulle vi tveklöst markant avlasta den traditionella vården i Sverige.
Tack! 
Helena
 

Vår son läkte från Crohns sjukdom

När vår son, då 8 år gammal, fick diagnosen Crohns sjukdom och jag läste allt jag kom över för att försöka förstå sjönk hjärtat som en sten. Det är en kronisk, komplicerad och allvarlig inflammatorisk tarmsjukdom som påverkar hela systemet (inte bara en del av tarmarna som Ulcerös kolit).
 
Den kommer i skov hos vuxna men pågår ständigt hos barn. Då tarmen är så sjuk kan kroppen inte ta upp näring så vår son slutade växa och var hemskt smal. De enda behandlingar som fanns tillgängliga handlade om att ta bort symtomen. Mediciner med många potentiella allvarliga biverkningar som han skulle ta kontinuerligt under flera år. 
 
Fast besluten om att det måste finnas en annan väg hittade jag till slut fram till Madeleine Marcus som blev vår räddande ängel. Med hennes helhetsperspektiv och fokus på att behandla orsaken bakom sjukdomen, samt att ge kroppen det den behöver för att kunna läka själv, började vi vår resa med strikt specialkost och olika kosttillskott - vitaminer, mineraler och örter. Successivt började vår son att må bättre, hans värden förbättrades och han började växa igen. 
 
Visst har det varit en stor omställning att ändra kosten men så snart vår son upptäckte att han blev friskare var motivationen att fortsätta stark och sedan nästan ett år tillbaka mår han helt bra och har nu blodvärden som vilken frisk person som helst - helt utan läkemedel.
 
Sedan en tid har vi lagt om kosten så att hela familjen äter likadant och vi mår så mycket bättre av det. Vi tycker också att vi äter så mycket godare nuförtiden! Min syn på hälsa blir aldrig mer densamma. Jag har numera en stark tilltro till kroppens egen läkningsförmåga om man ger den rätt förutsättningar.
Mina varmaste rekommendationer till Madeleine.
Jannice
 

Du gav mig hopp om livet igen

Kära Madeleine! Tusen tack för allt du har gjort för mig.
Du har varit min räddande ängel och gett mig hopp om livet igen.
Dödströtthet, kraftig yrsel, depression, raseriutbrott är bara några symtom jag kämpat mig genom i många år. Den vanliga läkarvården kunde tyvärr inte hjälpa mig.
Jag är så glad att jag hittade dig och att du kunde hjälpa mig. Du gav mig så många kunskaper om hur min kropp fungerar. Du gav mig så många verktyg hur jag ska vårda min kropp vidare i livet.
Från att ha självmordstankar och kraftig ångest till att finna glädje i livet och vilja krama hela världen!
Den resan hade jag aldrig kunnat göra utan dig.
Många varma hälsningar!
Lana Driagina
Pianopedagog
 

Bättre hälsa i vårt företag

Mitt samlade intryck av dig är att du har en fot i flera läger, d.v.s. både den traditionella vård som våra vårdcentraler och läkare erbjuder, ett initierat öga i aktuell forskning, både inom och utom Sveriges gränser och därför kan erbjuda lösningar som våra vårdcentraler inte känner till eller där deras policy förhindrar dem att aktivera de bästa lösningarna.

 

Jag har alltid upplevt dig som lyssnande och som en person som respekterar åsikter som avviker från dina, även om du förstås framhärdar i dina synpunkter. Detta tycker jag är en mycket bra och mogen kombination som i hög grad har tilltalat mig.

 

Att du till detta lägger ett engagemang som verkligen känns som ett personligt intresse för min och min hustrus hälsa och att du även visar en stark förståelse för att hålla kostnaderna nere har jag verkligen uppskattat.

 

Inget av det ovan nämnda vore helt avgörande utan det faktum att din rådgivning och dina preparat så radikalt har förändrat min hustrus situation från att vara mycket sjuk med kraftigt illamående, viktnedgång, sömnproblem, oregelbunden hjärtrytm, svaghetskänsla, ångest med flera symptom till att kunna leva i stort sett normalt och därmed också förstås kunna arbeta i vårt företag.

 

Även jag har ju upplevt en radikal förändring i det att jag kunnat återuppta löpningen eftersom mina muskler slutade krampa i princip omedelbart efter att jag började med preparat från dig. Även min sömn och stresshantering i stort förbättrades avsevärt.

 

Med ovanstående rader kan jag rekommendera dig som en resurs för företag som vill få tillbaka sin personal i arbete igen. Även min hustru ställer sig bakom detta.

 

Varma hälsningar

Bengt Grahn

www.tentipi.com

 

Frisk från IBS

Jag har i hela mitt vuxna liv haft problem med magen och sjukvården har inte kunnat hjälpa mig. Jag har fått olika diagnoser, alltifrån magkatarr till IBS. Till slut fick jag rådet av en läkare att konsultera Madeleine Marcus.

Madeleine gav mig konkreta kostråd och vi la upp en plan med näringstillskott. Efter bara några veckor var jag bättre och nu tre månader senare är jag helt frisk. För första gången på 20 år.
Det är inte bara magen som blivit bättre utan även immunförsvaret, nattsömnen och allmäntillståndet.
Jag kan varmt rekommendera Madeleines Marcus verksamhet.

Marie, 41 år
 

Magbesvären borta

Efter att i många år haft problem med magen och många läkarbesök, även otrevliga undersökningar så bestämde jag mig för att ta tag i saken själv.

Gjorde en del tester genom Scandlab som rekommenderade att jag tog kontakt med Madeleine Marcus för att gå igenom svaren på testerna.
Efter kontakt så fick jag ordination att äta kosttillskott som var anpassade efter mina problem. Bara efter ett par dagar så märktes en förbättring.
Eter att nu hållit på ett par månader med dessa kostillskott och uppföljning genom kontakt med Madeleine så känns magen mycket bra.
Man blir alltid väldigt trevligt bemött när man har kontakt med Madeleine.
Med dessa ord så kan jag varmt rekommendera Madeleine Marcus.

Från en man i sina bästa år.
Nicklas Andersson 
 

Nu är hjärtat lugnt igen

Jag konsulterade dig för en smärta i hjärttrakten (jag hade redan besökt en vanlig läkare och det var ingen farlig åkomma men dock gjorde det ont och gjorde mig orolig) kombinerat med hjärtklappning, stresskänsla och svårighet att somna.

Så snart jag varit hos dig och börjat med kosttillskotten och krämen jag skulle smörja in enligt dina rekommendationer, kände jag mig varmare över bröstet och det var lättare att slappna av och komma till ro inombords. När kosttillskotten var slut, märkte jag att mina händer som alltid brukar vara iskalla hade blivit varma! Det var en bonuseffekt som jag först knappt la märke till eftersom jag höll utkik efter att de andra mer akuta symtomen skulle släppa.

Sådana bonuseffekter har jag upplevt flera gånger efter tidigare besök hos dig, t.ex. när min pollenallergi nästan helt försvann fast jag konsulterat dig för en helt annan åkomma. Pollenallergin har blivit svagare och svagare för vart år sen jag började följa dina kostråd och ta de kosttillskott som du rekommenderat.
 

En annan tydlig bonuseffekt efter besöken hos dig är att jag lärt mig lyssna på min egen kropps och själs budskap till mig så att jag hittat egna, nya sätt att förbättra min hälsa igenom. Efter de första förbättringarna var det som att kroppen sa till mig vad den ville att jag skulle göra när det gjorde ont. Det kunde vara en fysisk övning eller att äta något särskilt, och när jag gjorde som kroppen sa, försvann smärtan.
 

Dessa upplevelser har givit mig en känsla av förtroende inför de naturliga läkningsprocesserna och visat mig att det går att med alternativa metoder få smärta att släppa om kroppen och själen får det den behöver. Det är en resa som jag ännu befinner mig på, och jag är så tacksam för den!

Johanna Lindström
 

Piggare nu när jag vet hur jag ska ta hand om min hälsa

När min yngsta son var omkring 7 månader så fick jag problem med min hälsa. Jag blev väldigt trött, så trött att jag bara orkade resa mig från sängen när jag behövde äta och gå på toa. Jag gick till min husläkare som trodde det var sköldkörteln som inte fungerade som den skulle. Det visade sig att blodprovet var inom gränserna och alltså var jag inte sjuk enligt läkarna.

Skam den som ger sig läste jag massor på Internet om sköldkörtelsjukdomar och hittade på så sätt en Madeleine Marcus som jag tyckte verkade bra. Har dock aldrig tidigare vänt mig till alternativ medicin så jag visste inte hur jag skulle kunna bli hjälpt på detta sätt. Tänkte bara att jag måste prova allt för att bli frisk.

Madeleine tittade på hela kroppen för att förstå varför jag inte mådde bra.

Genom att titta på en bloddroppe från mitt finger i mikroskop kan hon se hur kroppen mår och fungerar. Äntligen har någon utgått från vilken kroppstyp jag är hur min kropp fungerar. Istället för mediciner så har jag fått ett helt gäng med olika vitaminer och örter som är naturligt framställda för att återställa näringsbalansen i kroppen.

Jag har alltid trott att jag har ätit hälsosam mat, försökt att äta sallad till varje måltid osv. Nu har jag fått lära mig vilken mat som verkligen är näringsrik samt hur jag ska göra för att kroppen ska ta upp näringen på ett så bra sätt som möjligt.

Madeleines råd och tips har aldrig känts som något tvång utan mer som en vägledning om hur jag ska få kroppen att fungera bättre. Jag har kunnat förändra delar som kost och livsföring i min egen takt en sak i taget och se till att det passar in med min omgivning.
 

Jag har fått hjälp att förstå varför mina problem har uppkommit samt fått en förståelse för vad det är som påverkar oss människor negativt som miljögifter, stress, strålning och vad det kan få för konsekvenser för oss nu eller senare i livet.

Med den kunskap om kost m.m. som jag har idag skulle jag inte på några villkor äta den mat jag gjorde innan jag fick hjälp av Madeleine. Jag har fått ett nytt perspektiv på mat, miljö och hälsa och hur det hänger ihop.

Min kropp fungerar mycket bättre nu på många sätt, framförallt är jag mycket piggare och friskare än jag varit förut och har mer energi. Jag har inte varit förkyld på väldigt länge.

Lena Andersson
 

Hela kroppen mår bättre

När jag kom till Madeleine Marcus första gången öppnade hon en helt ny värld för mig. Jag fick hjälp med vitaminer och mineraler och förslag om hur jag skulle äta. Detta har stärkt mig något enormt.
Jag mår mycket bättre, tänker klarare och är nästan aldrig sjuk längre.
Hela kroppen mår bättre, men framför allt har mage och tarmar läkt ut. Jag tror alla skulle kunna vara hjälpta av hennes yrkesskicklighet och jag rekommenderar henne varmt.

Louise Halén
 

Från fibromyalgi till ett nytt liv

1992 drabbades jag av väldigt svår smärta. Det började komma före veckosluten och slutade på söndagarna.

Jag hade då börjat med ett stressande jobb som jag egentligen inte trivdes med men det var bra arbetstider och hyfsad lön. Vid läkarkontakter fick jag smärtstillande och ingen visste vad jag led av.

1 år senare blev jag änka och smärtorna övertog mitt liv under många år. Jag tog så mycket medicin att jag inte var klar i huvudet annat än direkt när jag vaknade men då hade jag så ont att jag tog tabletterna. Jag blev inte ordinerad den mängden utan i ren desperation överdoserade jag på eget bevåg, men jag var som sagt desperat. Jag trodde jag skulle dö av problemet.

Efter några år fick jag diagnosen Fibromyalgi. Skönt att veta att plågan hade ett namn men det var inte roligt när andra sa att jag hade "kärring- och gnällsjuka" På den tiden var det ingen "riktig" sjukdom.

Så småningom blev jag tipsad av Madeleine att undersöka mig och jag tog de kosttillskott hon rekommenderade. Det blev väldigt många olika sorter i början och jag hade svårt att hålla isär dem men det gick bra.

Med tiden hade mina organ fått bättre värden och blodanalysen visade att jag var på bättringsvägen. Jag mådde också bättre och hade minskat medicineringen till ett för mig, minimum. Kosttillskotten var inte heller så många längre.

Madeleine sa alltid att jag hade tungmetaller i kroppen. Jag ville inte tro det eftersom jag aldrig utsatte mig för avgaser utan bodde på landet. Hade ingen tanke på att det kunde bero på nåt i min kropp utan trodde hela tiden det berodde på yttre faktorer.

Efter några år tog jag bort amalgamet och efter det har det bara blivit bättre och bättre. Ytterst sällan tar jag en Alvedon. Det finns så många kosttillskott om hjälper och med bättre kroppskännedom mår jag så himla bra nu för tiden så jag nästan skäms.

Amalgamet var en stor bov i sammanhanget men hade jag inte fått all den hjälp av Madeleine hade jag inte stått ut med den svåra smärtan. Jag vet inte vad jag skulle gjort då?

Jag anser att Madeleine har "räddat livet på mig". Jag är så tacksam för all hjälp och förståelse jag fått av henne och idag kan jag inte förstå hur jag kunde låta mig plågas så länge, helt i onödan.
Tack för all din kunskap.
Inger Wretström

 

Nu vet jag hur jag ska göra för att bli av med migränen

Du har hjälpt mig med att framförallt få bort min migrän som jag hade haft i flera år och åt väldigt starka mediciner mot. Efter bara några besök hos dig så har jag näst intill inte haft migrän över huvud taget. Och dom få gångerna jag haft det vet jag vad jag ska göra för att få bort den.

 

Du har även hjälp mig att få tillbaka min energi, från att ha sovit extremt mycket så behöver jag inte alls lika mycket sömn längre. Och orkar mycket mer både på jobbet och på fridtiden.

Jag skulle varmt rekommendera dig om man har några problem!

Susanne Andersson  
 

Fri från endometriossmärtor och syntetiska hormoner

Jag kontaktade Madeleine Marcus när jag varit sjukskriven av och till under 1 ½ år. Jag hade en inflammatorisk hormonberoende åkomma som jag hade opererats för och hade tagit syntetiska hormoner både som sprutor, tabletter och nässpray i många år. Sprutorna hade givit kraftiga biverkningar som i sig var anledningen till att jag vände mig till Madeleine och näringsterapin. Eftersom biverkningarna var så svåra och jag inte orkade arbeta, övervägde jag att tacka ja till min läkares erbjudande om en större operation.

Via en patientförening fick jag kontakt med andra kvinnor som blivit av med sina problem eller upplevt stora förbättringar av sina symptom med hjälp av näringsterapi. Jag fick också ta del av flera andra patienters svåra biverkningar och smärtor som följd av samma operation jag blivit erbjuden.

Jag konsulterade Madeleine under ca två år och följde under tiden hennes kost- och livsstilsråd och övriga rekommendationer vad gällde terapeutiska doser av vitaminer, mineraler, fettsyror och örter.

Jag hade inte tänkt sluta med min medicinering utan ta kosttillskotten bara som ett stöd, men när det efter tre månader var dags för nästa spruta, och jag inte kände av den värk som alltid brukade tala om att det var dags, vågade jag skjuta upp injektionstillfället.

Jag fortsatte att konsultera Madeleine, som ordinerade olika tillskott och örter beroende på hur mitt blod såg och ut och hur jag mådde. Jag kände inte längre något behov av sprutorna. Efter sex månader med näringsterapi försvann den konstanta feber jag haft under fem års tid och jag hade inget behov av någon annan medicin eller smärtlindring.

Mitt allmäntillstånd fortsatte att förbättras, och efter två år med näringsterapi blev jag friskskriven och började söka nytt arbete. Jag arbetar idag heltid med ett stimulerande arbete som kräver mycket ansvar. Jag fortsätter att konsultera Madeleine för att underhålla och optimera hälsan och orka med ett krävande arbete och en aktiv fritid.

Jag är väldigt glad och tacksam för den kunskap och omvårdnad jag fick hos Madeleine och att jag slapp genomföra en operation som kanske skulle givit andra biverkningar än de jag redan hade fått av en tung medicinering.

Jag kan varmt rekommendera Madeleine som en kunnig och mycket erfaren terapeut, alltid uppdaterad inom de senaste funktionsmedicinska rönen och forskningsresultaten.
Som om inte det var nog, har hon en extraordinär förmåga att visa empati och engagemang och man känner alltid att man kommer i första rummet när man är hennes klient.

Amalia, 46
 

Frisk från Morbus Chron (Crohns sjukdom)

Anna Spee

Hej! Mitt namn är Anna och jag är en ambitiös kvinna på 40 år. Jag är även mor till 4 underbara barn.
Sommaren 2004 blev jag svårt sjuk, jag var 36 år och hade precis fått mitt tredje barn. Jag blev till slut inlagd på sjukhus där man efter operation meddelade att jag hade sjukdomen Morbus Chron.

Det kom som en chock för mig att bli diagnostiserad med en kronisk autoimmun sjukdom. Läkarna sa att det inte fanns någonting att göra förutom att medicinera vid de tillfällen man hade sina skov.

De sa att jag kunde fortsätta att leva samt äta som vanligt utom möjligtvis sådant som var hårdsmält?? Eller trådigt såsom sparris. That's it.

När jag till slut kom hem efter att ha lagts in fram och tillbaka med feber och inflammation i tarmarna började jag att läsa om vårat immunförsvar och om Chrons och jag kunde absolut inte få ihop det med vad läkarna hade sagt, om att det inte spelade roll vad jag åt. För allt jag läste om immunsystemet handlade om tarmhälsa och om att det spelar roll vad man äter och hur vi lever.

Det var då jag började söka efter något alternativ och efter en lugnare tillvaro. Genom min svägerska blev jag rekommenderad att gå till Näringsterapeut Madeleine Marcus. Hennes syster hade varit hos henne och var så nöjd. Och jag är så lycklig för att jag gick dit. Madeleine förändrade mitt liv för alltid och det finns inga ord för hur tacksam jag är.

Madeleine gav mig framförallt hopp om att jag skulle kunna må bättre hon sa att en diagnos bara är ett namn på något som man har sett just då och inget som jag behöver gå omkring och vara. Dessa ord har efteråt betytt så mycket. Hon hjälpte mig med kostråd för just mig och min kroppstyp. Hon kunde se hur mina blodkroppar betedde sig och därefter ge mig de näringstillskott som jag behövde för att återhämta mig och sätta min kropp i balans.

Förutom det så märkte jag att de örter som jag fick hjälpte mig att smälta maten bättre samt att magen långsamt men säkert började fungera igen. Hon gav mig även verktyg till att börja lyssna på min kropps signaler och lärde mig att det aldrig är för sent att ändra sin hälsa. Kroppen är fantastisk och jag har aldrig varit så frisk som efter att jag blev sjuk.
Anna Spee

 

Vuxenacne, svullen mage och andningsbesvär

Första gången jag tog kontakt med Madeleine var pga mina problem med övre luftvägarna. Min hals var svullen och jag hade svårt att andas. På Huddinge sjukhus kunde de, trots omfattande tester, inte ställa en diagnos.

Trots att diagnos saknades ordinerade de starka mediciner som kortison och cellgift. Efter att ha tagit kortison i några månader mådde jag ännu sämre pga av alla biverkningar, bl a sömnlöshet och högt blodtryck.

När jag i detta skede träffade Madeleine mådde jag mycket dåligt fysiskt och var dessutom deprimerad. Madeleine lyssnade på hela min historia och tankar kring min ohälsa. Utifrån detta berättade hon för mig om hur hon kunde hjälpa mig att må bättre. Jag följde ett kosttillskottsprogram som vi följde upp var 4:e vecka till att börja med. Sex månader senare mådde jag så bra att jag åter kunde börja träna vilket inte hade varit möjligt sedan ett år tillbaka.

Det som tilltalar mig med Madeleines behandlingsmetod är att hon vill komma åt orsaken till ohälsan, inte bara symptomen. När hon föreslår en behandling har hon en helhetsbild av min situation och behandlingen går ut på att stödja kroppen att läka sig själv. De kosttillskott som jag har ätit har aldrig gett mig biverkningar, tvärtom när jag började min första behandling led jag av vuxenacne som helt försvann efter några månader.

Senare har jag kontaktat Madeleine när jag har haft problem med magen.

Efter att ha fött tvillingar följde en mycket hektisk period som medförde att jag fick problem med svullen och värkande mage. Även detta kom jag till rätta med tack vare Madeleines behandling.

Idag bor jag i Italien och konsulterar Madeleine vi Skype när jag har problem med min hälsa. Det fungerar alldeles utmärkt.

Maria Samuelsson
 

Från utmattning och ångest till självförverkligande

När jag fyllde 30 år förra sommaren så hade inte jag någon stor fest. Nej, jag satt hemma och grät och var helt utmattad och hade ångest och grät. Och då hade jag varit hemma i åtta månader utan att fått någon hjälp från den traditionella vården.

En vecka senare ringde jag Madeleine Marcus, och från den dagen började mitt liv att förändras, till det bättre.

Madeleine konstaterade direkt att jag var utmattad (ett tillstånd, men inte en diagnos).

Och det var en sådan befrielse att få det bekräftat från något håll, eftersom den läkaren jag hade gått till endast tyckte att jag var deprimerad och ordinerade mig promenader, fast jag berättade att tar jag en promenad så kan jag bli sängliggandes i tre dygn för att någorlunda återhämta mig.

Jag hade även gått till andra näringsterapeuter. Den ena slog fast att jag mina symtom berodde på candida och den andra sa att jag vara så trött p.g.a. av problem med ryggen.
 

Hos Madeleine fick jag örter och mineraler som lugnar ner nervsystemet. Jag ordinerades Amerikansk Frossört som sänker stress i kroppen och förbättrar matsmältningen och Passiflora, som reducerade min ångest och gjorde att jag kunde sova djupare på natten.

Jag fick också kalcium och magnesium för hjärtklappning, och B-komplex för att minska stress och sedan zink för immunförsvaret.
 

Jag minns att Madeleine sa: "Vi börjar så här". Jag tyckte inte om den meningen. För mig innebar den att det fanns fler örter och mineraler som kunde göra mig friskare och jag vill ha alltihop NU. Helst igår. Jag hade inget tålamod och inget lugn alls i kroppen. Men det blev som Madeleine hade sagt.
 

Precis i samma veva, innan jag hade fått örterna skulle jag på ett möte hos arbetsförmedlingen och deklarera vilka jobb jag hade sökt. I och med att jag inte fick någon sjukskrivning så gick jag på A-kassa och låtsades att jag var frisk. Jag hade bara haft mailkontakt med henne och nu var jag tvungen att träffa henne.

Jag låg hemma med sådan ångest över att jag inte hade sökt jobb att jag bara bröt ihop. Jag betedde mig som ett litet apatiskt barn som bara låg på sängen och grät. Så jag ringde och sa att jag var sjuk. Jag hann då börja med örterna och tre veckor senare gick jag dit och var helt lugn. Jag hade inte ens hjärtklappning när jag dit.
 

Och det bästa var att alla mina symtom började försvinna, som dagliga gråtattacker, jag började sova djupare och utan uppvaknanden på natten, blev gladare, ångesten försvann och jag blev därmed successivt piggare, även om jag blev tröttare i början av att ta Passiflora på dagen, som är sömngivande

Även symtom som jag inte trodde hade någon koppling till stress började ge med sig, t ex halsbränna, acne runt munnen, hudklåda och smärtor i bröstet.
 

När allt det här började hända så var det som att komma till himmelriket. Jag hade fått hjälp och jag kände att här fanns det någon som var expert på det här området.
 

Sen när jag skulle på återbesök hos Madeleine efter sex veckor så märkte jag även att jag hade fått större empati för människor i min omgivning. Jag hade mest fräst åt dem, men nu kunde jag se på dem med mer kärleksfulla ögon.
 

Att jag 'gick in i väggen' berodde på ett stressigt mediajobb, med oregelbundna arbetstider och sena nätter, men även att jag inte kunde sätta gränser, jag offrade allt för jobbet och jag ändå gick jag omkring med ständigt dålig självkänsla och tänkte dagligen: hoppas jag inte gjorde något fel i går, och att någon kund har ringt och klagat. För det skulle jag inte klara av.
 

Att andra gjorde fel, det spelade inte mig någon roll, men jag fick inte göra några misstag. Jag hade ingen trygghet alls. De här örterna som jag tog gjorde att jag äntligen kunde börja slappna av lite och börja läka, men det är coachningen som har förändrat mitt liv.
 

Att börja med coachning var som att ta över rodret över mitt liv. Det var då jag började förändras på djupet. I början ville jag gärna att Madeleine skulle ha svar på mina problem och frågor. Men coachning handlar inte om det, utan att jag själv ska hitta svaren inom mig, med vägledning och hjälp av Madeleine.

När jag ställer en fråga så bollar hon ofta tillbaka med en fråga som jag själv ska svara på. T ex när jag funderade på vilket jobb jag skulle söka. Då fick jag sitta på en stol och djupandas och sedan tänka mig in i situationen i det nya jobbet och känna efter om det ger energi i kroppen. Gör det det, så är det rätt beslut.
 

Sedan har jag jobbat mycket med att sätta gränser gentemot andra. Att lära mig att se vilka människor som ger energi och vilka som tar energi. Och sedan tala om hur jag känner när de behandlar mig på ett visst sätt.
Till exempel om någon ofta kommer sent och jag känner mig nonchalerad, eller att jag blir ledsen när de fäller någon kommentar om mig. Så för mig har coachningen till största delen handlat om att komma nära mina känslor och att sedan visa dem.
 

Livsstilsförändringar och mönster tar tid att förändra. Och tålamod är inget jag har begåvats med, men jag har verkligen fått öva i det. Jag är ju som sagt en person som hela tiden vill att allting ska hända på en gång. NU.

Och när jag sen har upprepat de misstag jag gör, t ex att äta socker som gör att jag blir tröttare dagen efter och orolig och ledsen så har jag slagit på mig själv. Då har en liten svart lakritstomte som jag kallar henne visat sig i mitt inre med svart krulligt hår och en hammare i handen. Och så har hon bankat på mitt huvud och sagt: Fy fabian, vad dålig du är! Nu har du upprepat dina misstag fast du vet hur de ska göra i stället. Fy fabian för dig. Vilken looser du är!
 

Så har det låtit, tills jag fick göra en övning och möta henne och jag fick tala om för henne att jag behöver kärlek och empati till mig själv i stället i de här situationerna. Och nu så kommer hon inte fram så ofta.

Madeleine pratar om att när barn lär sig att gå går de några steg, ramlar, kanske gråter, och sen upp igen. Och så är det samma visa. Tills de kan gå!

Och så är det med livsstilsförändringar. Tills slut så börjar det sitta. Men det måste förankras. Jag har förändrats så otroligt mycket under den här resan. Det känns som att hitta hem till den jag egentligen är.

För mig så har Madeleine inneburit en helhetslösning på mina stressproblem, och egentligen på alla mina problem. Hon ser verkligen till helheten av människan.

Att hon både kan hjälpa mig kroppsligt med örter och näring och själsligt med coachning var som att få någon att hålla i handen genom svårigheter. Men mest av allt har hon lärt mig att hitta kärleken till mig själv.
För mig är hon en ängel och jag önskar att alla skulle ha en egen ängel i sitt liv.

Elisabeth

Jag ville bli av med mina fysiska symptom, men den stora förändringen handlar om själva livskvalitén som påtagligt har förhöjts

Under sommaren 2005 blev jag rekommenderad att ta kontakt med Madeleine Marcus på grund av trötthet mentalt och fysiskt, led- och muskelvärk samt orolig matsmältning.
Jag ordinerades kostförändringar och stöd i form av mineralier, vitaminer och örter vilket under en tremånaders behandlingsperiod har medfört flera förändringar i mitt vardagsliv.

 

Jag har mer energi och har börjat rensa ut i vårt hem och känner en lättnad både mentalt och fysiskt. Min man och jag hade utrensning i källaren av sådant som behövde slängas sedan åratal. Har även tagit nya grepp i min ekonomiska planering och pensionssparande.

 

Känner mig mer koncentrerad och lugn, har mer tillgång till min kreativitet. Känner mig lugnare på så vis att jag kan förmå mig att lyssna bättre på vad jag behöver t.ex. vila i stället för att jobba vidare när jag egentligen inte orkar. Jag upplever vidare att jag har ökad tillgång till min yrkeskompetens. Det har blivit lättare att producera det arbetsmaterial som behövs till studiedagar och olika möten. Har lättare att prata inför stor publik.

 

Framförallt känner jag att jag är mycket lugnare när sötsuget har avtagit – blir inte irriterad av saker som tidigare kunde stressa mig.

Sover bättre – kommer till ro lättare. Är mer koncentrerad i mina relationer – bokar inte upp mig för tätt utan försöker få ut mer av de möten jag har med mina vänner. Mer fokuserad när jag är med mina barn – min familj. Väljer bort sådant som inte känns meningsfullt mer direkt nu än tidigare – t.ex. tv-tittande.

Kostomläggningen har också fört med sig att jag fått sådan lust att laga mat – låta familjen testa nya maträtter, prova nya produkter som vi inte ätit förut. Framförallt har jag fört in mer grönsaker t.ex. linssallader, ärtor, bönor, olika gröna sallader. Mer fisk. Mer frukt.

 

Jag hade inte förväntat mig de här förändringarna i tänkande och förhållningssätt – jag ville bli av med mina fysiska symtom. Tröttheten har avtagit, matsmältnings- och ledbesvär har upphört. Men den stora förändringen handlar om själva livskvalitén som påtagligt har förhöjts.
Sara
 

Heléne fick ett nytt liv (om IBS)

Artikel publicerad i Året Runt 10/2003

Skriven av Marina Olsson

 

Smärtorna började i gymnasiet. Hon gick från läkare till läkare i tjugofem år utan att få hjälp. Hon fick höra att hennes tillstånd var kroniskt och att hon skulle få lära sig leva med det. Det var innan hon gick till en näringsterapeut. Nu är hon inte bara frisk. Nu har hon ett liv.

 

Heléne Ahlfors har nästan hela sitt liv lidit av en smärtsam magsjukdom, Irritated Bowel Syndrome eller IBS. Magen svullnar plötsligt upp utan förvarning och blir så stor att hon måste anpassa sin klädsel efter den. Det påverkar hela livet. Hon hade kanske tänkt gå och handla men kan inte göra det, för det gör så ont.

 

Heléne är norrlänning och inte den som sjukskriver sig i första taget. Hon uthärdade. Trots sin sjukdom fick hon två barn, 10 och 13 år. Hon har indirekt sin son att tacka för att hon blev frisk.

Hon gick igenom sjukvården i två landsting, först i Norrland och senare i Stockholm, utan resultat.

Under 25 års tid träffade Heléne olika privatläkare, företagshälsovårdar, mag- och tarmspecialister. Hon utsatte sig för otaliga ofta smärtsamma undersökningar som koloskopi, kolonröntgen, magsaftsprover och gallröntgen men ingenting hjälpte. Hon hade bättre perioder men kunde aldrig slappna av för hon visste aldrig när smärtan skulle infinna sig igen.

 

Av en slump gick Heléne till Madeleine Marcus, näringsterapeut. Heléne visste inte ens att yrket existerade. Helénes och Madeleines söner spelar amerikansk fotboll och mammorna började prata med varandra en gång då Heléne hade ont.

 

Heléne berättar om besöket hos näringsterapeuten.

Till höger om skrivbordet i mottagningsrummet står hyllor ända upp till väggen fulla av kosttillskott, vitaminer, mineraler och böcker. Vid kortändan av själva skrivbordet står en skärm i mitten, så både näringsterapeuten och besökaren kan titta på den. Den är kopplad till ett mikroskop. Vid en vägg finns en brits.

 

Heléne fick göra en blodanalys samt lämna prover som skickades till USA för vidare analys. När testresultatet kom förklarade näringsterapeuten testerna och visade medkänsla, något en vanlig läkare aldrig hade gjort.

- Att gå till en näringsterapeut var underbart. Jag förstår att du har ont, sa Madeleine Marcus och det var underbart att någon äntligen lyssnade på mig och förstod hur jag kände det.

 

Under det första besöket går man i drygt en och en halv timme noggrant igenom allt som kan tänkas påverka de besvär man har. Heléne kände att hon äntligen blev tagen på allvar. Hos en konventionell läkare måste vara så förberedd för man har inte många minuter på sig. Läkarna har aldrig tid. Om man dessutom har ont och känner sig deppig är det inte så lätt att stå på sig, berättar Heléne.

 

Heléne fick ingefäradroppar som lindrade smärtan. Hon fick dessutom en trolig förklaring till sin sjukdom. IBS, i hennes fall en slags svampöverväxt i tjocktarmen, berodde dels på att Heléne ätit mycket antibiotika mot halsfluss när hon gick i 6:an, 7:an och 8:an, dels på att hon inte kunde bryta ner kolhydratrik mat fullt ut. Förutom kosttillskott fick Heléne lära sig att följa en viss individuellt anpassad diet. Det handlade om att svälta ut svampen och därför var dieten viktig i kombination med medicineringen. Efter sex månaders behandling blev Heléne helt fri från sina besvär. Hon spärrar upp sina stora gråblå ögon. Det hjärtformade ansiktet inramat av det kortklippta rödbruna håret blir allvarligt.

 

- Jag förstår inte varför läkarna säger att det inte går att bota IBS. Det går ju. Jag är ju ett levande exempel på att det går, utbrister hon och slår ut med armarna.

 

- Det ingår inte i en konventionell läkares utbildning att få reda på varför något är fel. Det krävs att förloppet ska ha gått så långt att man ser sjukdomen med blotta ögat. Läkaren ska kunna se magsåret i gastroskopet eller skelettumören på röntgen för att du ska bli förstådd!
Det säger Åsa Mossfeldt, naturläkare och auktoriserad näringsmedicinare.

Åsa Mossfeldt har arton års erfarenhet i yrket och jobbar i centrala Stockholm i samma lokaler som kollegan Madeleine Marcus vid Malmskillnadsgatan 58. Hon menar att man i modern läkarvård inte ser till helheten, utan isolerar en kroppsdel som det är något fel på och tittar bara på den.

 

En näringsterapeut jobbar med helheten. Man använder sig av verktyg som blod- och funktionsanalyser. Analyserna gör det möjligt att upptäcka obalanser i kroppen innan de ger upphov till bristtillstånd eller sjukdomar. Med hjälp av analyserna kan terapeuten sätta upp ett individuellt anpassat kostprogram.

- Kosten står för 85 procent av vår hälsa. Den andra delen är genetiskt betingad. Om vi skulle äta säsongens mat som växer i Sverige och tillaga maten själva skulle vi må mycket bättre. Majoriteten äter hel- och halvfabrikat, säger Åsa Mossfeldt.

 

Den industrialiserade kosten är bestrålad, besprutad och förädlad. Frukt och grönsaker transporteras i omoget tillstånd och får långsamt mogna i kylförvaring. Det är tungt för kroppen att smälta och omsätta sådan mat. Det tar näringsämnen från kroppen att göra det.

Dessutom behöver man äta så mycket mer för att få i sig den mängd näring kroppen behöver om man inte äter kosttillskott. Då får man näringsbrist, som är så vanligt bland dem som äter ensidigt, säger Åsa Mossfeldt.

 

Professor Åke Bruce på Livsmedelsverket medger, att näringshalten i en råvara kan ha förändrats när man jobbat med att förädla varan vidare, för då har man inte tagit hänsyn till vitaminhalterna. Skismen mellan skol- och komplementärmedicinen grundar sig på att det i Sverige inte forskats tillräckligt i komplementärmedicin. Samtidigt är läkemedelsföretagen inte intresserade så länge det inte finns några patent att hämta. Men i USA forskar man. National Institute of Health, NIH, har sedan 1998 haft ett speciellt institut som studerar komplementärmedicin.

 

I USA finns en lag som säger att patienterna måste informeras om de olika vårdalternativ som finns på marknaden. Så är det inte i Sverige. I Sverige bestämmer socialstyrelsen att det endast är läkemedel som botar en sjukdom, ingenting annat.

 

Boije Fredriksson från det familjeägda Alg-Börje i Gävle, som tillverkar kosttillskott av algpreparat, berättar om svårigheterna att marknadsföra naturprodukter eftersom vi i Sverige inte har tillåtelse att berätta vad produkterna har för fördelar!

- Man får som tillverkare inte skriva att ett naturläkemedel har positiv inverkan på hälsan, att det innehåller spårämnen och mineraler. Anledningen är den, sägs det, att man vill skydda konsumenten.

Det är dyrare att gå till en näringsterapeut, för både besöket och preparaten är momsbelagda eftersom behandlingen inte är subventionerad av landstinget. Ändå ökar intresset för komplementärmedicin ständigt i takt med den ökande ohälsan.

 

- Det var väldigt kostsamt med det var värt varenda krona, för det hjälpte, säger Heléne Ahlfors. Nu orkar jag träna, träffa människor och jag kan prova kläder igen. Jag har fått ett nytt liv.

 

De kostråd Heléne fick:
Minska - Socker, bröd, pasta, ris, potatis och alkohol
Öka - Grönsaker, frukt, fågel, bär, fisk, ägg, smör
Dessutom - Ät så naturlig mat som möjligt. Äpplen i st f äpplejuice, köttfärs i st f färdiga köttbullar.

 

Faktaruta:
Bra tillskott vid matsmältningsbesvär:
- bittra örter
- matsmältningsenzymer
- Aloe Vera gel

 

Svettningarna, utslagen och kilona minskade

Jag har sökt hjälp hos Madeleine Marcus för viktproblem, matsmältningsbesvär, svettningar, yrsel, hudutslag, vårtor på bålen, kuddkänsla under fötterna och tinnitus. Vikten reducerades raskt med 10 kg. Jag skulle vilja bli av med ytterligare 5 kg, och nu vet jag hur. Svettningarna har minskat betydligt, hudutslagen har försvunnit, vårtorna har minskat och även kuddkänslan under fötterna. Tinnitus kvarstår.

 

Madeleine inger förtroende och jag litar på hennes råd. Hon är en god lyssnerska och iakttagare. Det är intressant att se blodkropparna röra sig på monitorn skärm och se hur de förbättras under behandlingstiden.

 

Det är positivt att Madeleine tar hänsyn till ekonomin och inte insisterar på nödvändigheten av vissa preparat.

Jag tror att många människor skulle få en bättre livskvalitet genom att bli hjälpta av en kunnig näringsterapeut såsom Madeleine Marcus.

Elvi 

Friskare i mina sköldkörtelproblem

Jag har sökt hjälp hos Madeleine för sköldkörtelproblem och upplevt många förbättringar med högre energi, bättre humör, försvunna symptom samt fått hjälp med långsiktig planering vad gäller kost, kosttillskott och vanor. Jag tycker att behandlingen har varit bra. Jag har blivit respektfullt bemött och fått den information jag bett om.
Trevligt överhuvudtaget!

Birgitta

 

Fri från reumatism

För drygt ett år sedan blev jag mycket sjuk. Jag hade inflammationer i fötter, ben, armar, fingrar, rygg, nacke och käkar. Jag hade svårt att röra mig och hade konstanta smärtor. Jag hade svårt att gå och jag kunde inte ta mig ur sängen på egen hand.

 

Efter några månaders undersökning kunde läkarna konstatera att jag hade reumatism. Jag fick olika mediciner som tog bort smärtorna till viss del, men tyvärr gav de biverkningar. Läkarna ville då ge mig fler mediciner för att ta bort biverkningarna av de andra. Detta kändes för mig väldigt fel.

 

I november 1999 kom jag i kontakt med Madeleine Marcus och Stockholms Näringsmedicinska. Jag blev ordinerad flera olika naturläkemedel och en mycket sträng diet. Tidigare åt jag ofta färdiglagad mat eftersom jag lätt fick nackspärr när jag stod vid spisen. Jag trodde därför att det skulle bli svårt att laga riktig mat varje dag. Men efter bara 2 dagar var nästan all värk borta och rörligheten började komma tillbaka.

 

Jag är mycket positiv till de behandlingsmetoder Madeleine Marcus utövar. Hon letar efter orsakerna till sjukdomen och vill inte bara lindra symptomen. När man gör en blodanalys får man förklarat vad det är för brister man har och vad man kan göra åt det. Det känns dessutom bra att det är naturliga läkemedel man använder och inga kemiska mediciner som man ofta får biverkningar av.

 

I dag mår jag mycket bra. Jag håller mig fortfarande till en sund kost och äter extra vitamintillskott. Ommålet är att bli frisk så klarar man att stå emot allt. Hellre ett friskt och lyckligt liv där man inte kan äta vad som helst, än ett liv sjukdom och depression med sin favoritmat.

 

Madeleine Marcus har hjälpt mig mycket och har varit ett stort stöd. Hon har mina bästa rekommendationer.

Sonja
 

Bättre i mag-tarmsjukdomen

Jag har sökt hjälp hos Madeleine Marcus för att jag har haft diagnosen ulcerös colit, en mag-tarmsjukdom. Denna diagnos fick jag 1993 men har haft "problem" med magen sedan i början av 1980-talet.

 

Mina symptom är att jag har upprepade diarréer och gaser i magen. Detta gör att mitt dagliga liv är krångligt när jag har mina skov, som kommer 3-8 gånger per år. Dess skov kännetecknas av att jag känner mig ständigt illamående/bajsnödig och tvingas till upprepade toalettbesök som till slut ger mig blodiga avföringar. Under dessa perioder är det endast med hjälp av starka mediciner som jag har fungerat någorlunda. Denna överhängande fara har i sin tur resulterat i att mitt allmäntillstånd är pressat av att hela tiden leva med denna sjukdom.

 

Resultatet av behandlingen hos Madeleine är att jag med hjälp av kosttillskott och ändrade kostvanor har stabiliserat symptomen och mår bättre. Mitt vardagsliv fungerar utan större problem och jag mår allmänt bättre.

 

Jag tycker att behandlingen har varit prövande men givit gott resultat. Den första månaden upplevde jag joxig då jag höll en brysk diet. Efter ett tag lärde jag mig att handla rätt föda och jag har lärt mig att äta annorlunda mot före behandlingen. I dag, efter ett halvårs behandling, kan jag fungera normalt och leva ganska bekymmersfritt.

Tack Madeleine för din hjälp! 
 

Nästan helt medicinfri

Jag sökte hjälp hos Madeleine Marcus för att jag hade problem med tarmen, högt blodtryck, ämnesomsättningsproblem och utslitna leder.

 

Jag är fortfarande under behandling men resultatet verkar hittills mycket positivt. Jag har slutat med nästan alla mediciner och värktabletter. Jag tar ytterst lite för ämnesomsättningen just nu.

 

Tarmen har inte varit så här bra på 45 år och blodtrycket är lägre nu än när jag åt blodtryckssänkande medicin.

Jag tycker att behandlingen har varit mycket positiv och intressant. Jag inser att helheten är viktig.
Stort tack för hjälpen.
 

Jag tog tag i mitt liv

Jag har sökt hjälp hos Madeleine för svullen och gasig mage, samt trötthet. Jag känner mig mycket bättre och det går ganska bra att hålla diet. Magen är mindre svullen och är markant bättre. Jag känner mig piggare. Behandlingen har gett mig mycket. Jag tog tag i mitt liv och började tänka på kost, näringstillskott m.m.

Sonja