ImuPro Complete, stort födoämnesintoleranstest

En födoämnesintolerans är inte detsamma som en klassisk allergi och är vanligare än klassiska allergier, men också lättare att behandla bort.  
Vissa reaktioner är diffusa och fördröjda, medan andra kan komma snabbt och vara kraftiga. 
Det är vanligt att reagera på spannmål, mejeriprodukter, ägg och nötter, men även andra livsmedel kan ge reaktioner och det är vanligare att man får reaktioner på livsmedel som man äter ofta, än de man äter av då och då. Problem med mage och tarm kan ge upphov till intoleranser, men även vissa läkemedel, kemikalier och stress.

I dag vet man att många kroniska besvär orsakas av att det pågår en låggradig inflammatorisk process i kroppen. Denna process kan utlösas av att det bildas specifika antikroppar, (IgG), mot födoämnen. Man talar då om IgG-allergi, födoämnesintolerans eller en allergi typ III mot födoämnen.

Analysen används av många terapeuter, men även av läkare i Sverige, Frankrike, Tyskland och England som ett komplement till andra analyser. 

ImuPro Complete analyserar 270 födoämnen och tillsatser. Förutom de vanliga formerna av kött, fisk, grönsaker, frukt, spannmål och mjölk samt alternativ till dem, analyseras ett stort antal kryddor, förtjocknings- och konserveringsmedel samt drycker såsom te, kaffe och vin.

Testet kan vara värdefullt vid följande tillstånd: 

ADHD Hudbesvär
ADD Hjärndimma
Autism Inflammation
Magtarmproblem Övervikt
Trötthet InsulinresistensHär kan du se vilka ämnen som ingår i testet. 
här kan ett provsvar se ut.
Här kan du läsa mer om laboratoriet, testet och olika studier. 

Det finns flera varianter av ImuPro. Jag har valt att enbart arbeta med det största testet, ImuPro Complete, då det ökar chanserna att göra rätt med kosten ju mer detaljerad information man får. 

Testet görs enkelt hemma via kapillärblodprov (stick i fingret). 
Provsvar kommer både i pappersform och via pdf inom 4 veckor via mig. 
Beställ test och provtagningsremiss genom att mejla mig. 
Pris: 4 950 kr. Frakt om 69 kr tillkommer, samt vanligt brevporto till Tyskland. 

Sidan är uppdaterad 210902