ImuPro Complete, stort födoämnesintoleranstest

En födoämnesintolerans är inte detsamma som en klassisk allergi och är vanligare än klassiska allergier, men också lättare att behandla bort.  
Vissa reaktioner är diffusa och fördröjda, medan andra kan komma snabbt och vara kraftiga. 
Det är vanligt att reagera på spannmål, mejeriprodukter, ägg och nötter, men även andra livsmedel kan ge reaktioner och det är vanligare att man får reaktioner på livsmedel som man äter ofta, än de man äter av då och då. Problem med mage och tarm kan ge upphov till intoleranser, men även vissa läkemedel, kemikalier och stress.

Så här beskriver den svenska agenten testet: 
"ImuPro är en analys som undersöker eventuell IgG-medierad allergi mot födoämnen, även kallad fördröjd allergi typ III eller födoämnesintolerans. I analysen tas hänsyn till IgG1-IgG3 (IgG4 ≤ 1%) samt totalt IgG. Detta är mycket viktigt då IgG4 används för att undersöka tolerans vid immunisering och ska därför inte ingå i ett intolerans/allergi typ III-test." 

"Själva analysen av blodprovet utförs på CTL Ortholabor i Tyskland i enlighet med ISO 9001:2008 och den bygger på den CE-certifierade ELISA-metoden, som är en stabil och välrenommerad analysmetod. För att säkerställa både en hög kvalitet och reproducerbarhet genomförs kontinuerligt en mängd så kallade blindade dubbeltester."
Det innebär att man skickar samma blod under två olika namn och jämför resultatet." Källa: amodomedical.se

I dag vet man att många kroniska besvär orsakas av att det pågår en låggradig inflammatorisk process i kroppen. Denna process kan utlösas av att det bildas specifika antikroppar, (IgG), mot födoämnen. Man talar då om IgG-allergi, födoämnesintolerans eller en allergi typ III mot födoämnen.

Analysen används av många terapeuter, men även av läkare i Sverige, Frankrike, Tyskland och England som ett komplement till andra analyser. 

ImuPro Complete analyserar 269 födoämnen och tillsatser. Förutom de vanliga formerna av kött, fisk, grönsaker, frukt, spannmål och mjölk samt alternativ till dem, analyseras ett stort antal kryddor, förtjocknings- och konserveringsmedel samt drycker såsom te, kaffe och vin.

Testet kan vara värdefullt vid följande tillstånd: 

ADHD Hudbesvär
ADD Hjärndimma
Autism Inflammation
Magtarmproblem Övervikt
Trötthet InsulinresistensHär kan du se vilka ämnen som ingår i testet. 
Här kan du läsa mer om laboratoriet, testet och olika studier. 

Det finns flera varianter av ImuPro. Jag har valt att enbart arbeta med det största testet, ImuPro Complete, då det ökar chanserna att göra rätt med kosten ju mer detaljerad information man får. 

 Det spelar ingen roll om du tar läkemedel som minskar histamin eler inte och du behöver inte göra några ändringar i din kost innan provtagningen. 
Testet görs enkelt hemma via kapillärblodprov (stick i fingret). 
Provsvar kommer som efter ca 2 veckor som pdf. 
Beställ test och provtagningsremiss genom att mejla mig. 
Pris: 4 950 kr. Frakt om 79 kr tillkommer, samt vanligt brevporto till Tyskland. 

Sidan är uppdaterad 230724