Så här går det till hos mig

Här får du veta hur det går till hos mig, vad det kostar att gå på behandling, hur du bokar eller avbokar din tid, hur du betalar och var jag finns.
Kort sagt - allt du behöver veta inför ett besök hos mig!


Sidan är uppdaterad 180319

Mottagning:  
I Blåsut t.o.m. 180329
I Hammarby Sjöstad fr.o.m. 180404

Observera att det kan finnas en liten chihuahua på mottagningen ibland. 

Nybesök: 2750 kr (max 2,5 timme)
Under den här tiden går vi igenom din hälsoutvärdering
Jag noterar även fysiska tecken på kroppen, kroppsspråk, gör en levande blodanalys och går igenom eventuella medtagna provsvar som du tagit tidigare, samt mäter ditt blodtryck.

Slutligen knyter jag samman all information jag har samlat om dig och förklarar hur dina symptom kan hänga samman med exempelvis näringsobalanser, körtel- eller organfunktion, genetik, kost, stress eller livsstil. Jag lägger även upp ett personligt behandlingsförslag till dig gällande kost och kosttillskott som jag föreslår att du följer fram till vår nästa uppföljning. 

Efter vårt möte mejlar jag dig ett dokument med generella tips, recept och ytterligare information så att du lättare lyckas med kosten. 

Återbesök: 1650 kr (max 1,5 timme)
Oftast är det lämpligt med en uppföljning fyra till sex veckor efter första mötet. 

Jag följer upp genom att ställa frågor gällande din hälsa utifrån den dokumentation jag har från dig sedan tidigare, samt den nya information du ger mig under ditt besök. Har du ett nytt provsvar, så går vi igenom det. 

I mån av tid och behov utför jag levande blodanalys, blodtrycksmätning eller annan fysisk undersökning.

Utifrån den nya informationen jag fått, lägger jag upp ett nytt behandlingsförslag för dig för dig i syfte att hjälpa din kropp vidare till större balans.

Här hittar du all information du behöver inför ett besök på mottagningen. 

Hitta till mottagningen i Blåsut
Adress: Blåsutvägen 43, Johanneshov. 
Praktiken har egen ingång i markplan och är skyltad Fotvård. 

Åker du bil, kan du parkera på gatan utanför.
Observera att det inte finns några parkeringsautomater i området och att du endast kan betala din parkering via stadens betaltjänst eller via talsvar 0770-991 991.
Här kan du ladda ner betalapp och läsa mer om detta.

Närmaste T-banestation är Blåsut.
Åker du tunnelbana så går du till höger när du gått ner för t-banetrappan. Mottagningen ligger i det närmaste äldre gula tegelhuset som ligger parallellt med tunnelbanespåret. 

Hitta till mottagningen i Hammarby Sjöstad
Adress: Konvojgatan 1, Stockholm. Gå in genom tunneln till innergården. Praktiken har egen ingång i markplan till höger och dörren är skyltad med mitt namn. 

Åker du kommunalt kan du välja följande alternativ:
Tvärbanans linje 22 till Mårtensdal eller Luma.
Buss 74 och 96 till Luma.

Från Lumabryggan går färjan Sjöstaden i triangeltrafik mellan Lumabryggan, Barnängsbryggan och Henriksdal, samt i skytteltrafik Lumabryggan – Barnängsbryggan.
Cityline M/S Emelie går från Lumabryggan till Nybroplan via Masthamnen (Viking Line) och Djurgården.

Åker du bil, kan du parkera på gatan utanför i mån av plats. Det finns även P-platser på Hammarbyterassen och parkeringshus på Heliosgatan och Redargatan.

Observera att det inte finns några parkeringsautomater i området och att du endast kan betala din parkering via stadens betaltjänst eller via talsvar 0770-991 991.
Här kan du ladda ner betalapp och läsa mer om detta.

Skypemöte

Skypemöten 1425 kr (max 1 timme)
Skypemöten fungerar bäst vid uppföljningar, men är även värdefulla om det inte är möjligt att genomföra ett fysiskt möte. 

Du kan befinna dig var som helst i världen, förutsatt att du har en bra internetuppkoppling.

Före vår session har jag läst igenom din hälsoutvärdering, samt de eventuella provsvar som du sänt till mig i förväg.

Med hjälp av informationen du gett mig på förhand utarbetar jag ett preliminärt behandlingsförslag gällande kost och kosttillskott, redan innan vårt samtal, som jag sedan stämmer av och slutför under själva samtalet.

Under vårt skypesamtal går vi igenom din hälsoutvärdering tillsammans och jag förklarar hur dina symptom kan hänga samman med exempelvis näringsobalanser, arv, kost, stress eller livsstil.

Efter samtalet mejlar jag dig ett personligt behandlingsförslag  gällande kost och kosttillskott som jag föreslår att du följer fram till vår nästa uppföljning. 

Hälsouppföljning via Skype: 1425 kr (max 1 timme)
Oftast är det lämpligt med en uppföljning fyra till sex veckor efter vårt första möte.

För att vi ska utnyttja tiden så effektivt som möjligt, kommer jag att be dig att på förhand mejla mig en sammanfattning om hur du har mått sedan vår förra session innan vår bokade tid.

Jag går noggrant igenom din journal och förbereder dina nya rekommendationer så långt jag kan innan vårt samtal med hjälp av den information du sänt mig.
 
Under samtalet stämmer jag av med dig och slutför de nya rekommendationerna under själva samtalets gång. 

Efter samtalet mejlar jag dig ditt nya behandlingsförslag. 

Här hittar du all information du behöver inför ett skypemöte. 

Det här behöver du för att kunna skypa
Ladda ner Skype gratis till din telefon, dator eller surfplatta på www.skype.com/sv. När vi har bytt kontaktuppgifter med varandra är det sedan fritt fram att skypa kostnadsfritt över hela världen. 

Du behöver ha högtalare och mikrofon i din enhet. Har du inte det, kan du köpa ett enkelt headset och koppla in i stället. Jag måste kunna se dig under vårt samtal, varför det är ett krav att du har en fungerande kamera.

Om tiden inte räcker

Om du är sen till vårt möte, inte har gett mig den information jag efterfrågat, har många frågor, många analyser, många läkemedel eller kosttillskott som du vill att jag tar hänsyn till kan vi behöva extra tid. Om det behövs är det oftast möjligt att förlänga vår tid med ytterligare max 15 minuter på plats mot en avgift om 225 kr så att vi hinner med allt du önskar. Du dock har alltid möjlighet att boka en förlängd session på förhand om du redan då vet om att du behöver extra tid, vilket naturligtvis är det allra bästa.

Om det blir tid över

Skulle det bli en liten stund över, får den tiden gå tillbaka till mig, då jag alltid gör en grundlig inläsning av din journal (gäller uppföljningsmöten) och annat förberedande arbete före mötet för att kunna leverera så hög kvalitet på mina tjänster som möjligt. Detta arbete brukar ta mellan 20–45 minuter i anspråk inför möten på mottagningen och 30-60 minuter inför skypemöten, då jag även lägger upp en preliminär behandlingsplan innan själva skypesamtalet. 

Om kostråden du får

Maten du äter har stor betydelse när det gäller hälsan och det går tyvärr inte att komma tillrätta med ohälsa utan att anstränga sig med kosten. Med hjälp av den information du ger mig, ny forskning och mångårig erfarenhet av att behandla olika obalanser, ger jag dig de bästa kostråd jag kan för att du ska få bästa tänkbara förutsättningar. Till din hjälp får du mejlat till dig många sidor med matnyttig kunskap, tips och även alternativa måltidsförslag efter vårt första möte. 

Kvalitet, inköp & kostnad för kosttillskotten

Kostnaden för ett bra näringsstöd under behandlingen brukar i genomsnitt ligga mellan 1200–1700 kr per månad.
Produkterna du får rekommenderade är av högsta möjliga kvalitet i fråga om renhet eller biotillgänglighet och är fria från GMO (genmanipulerade organismer) och svartmögel. 

Jag har lång erfarenhet av att arbeta med de produkter jag rekommenderar vilket ökar chanserna att förutse effekten av dem. Två olika kosttillskott med likadana innehållsdeklarationer kan fungera helt olika hos känsliga personer. 
Jag kan inte lova att jag kan besvara frågor gällande andra kosttillskott än de jag har anvisat, då jag kan sakna klinisk erfarenhet av dessa.
Du kan köpa de flesta kosttillskott jag rekommenderar på min mottagning till fördelaktiga priser, samt hos någon av mina samarbetspartners här

Mejl mellan sessionerna

Även om jag är fullt närvarande i våra möten, minns jag tyvärr inte din hälsosituation och vilka rekommendationer du fått av mig eller varför du fått just dessa rekommendationer när sessionen är över.

För mig (och dig) är det viktigt att jag gör ett så bra och seriöst arbete som jag kan utifrån de förutsättningar jag har. För att kunna få ett hum om din situation behöver jag därför läsa igenom din journal, vilket oftast tar mellan 20–45 minuter att göra, beroende på hur lång den hunnit bli.
 
Tyvärr är det omöjligt för mig att hinna göra detta mellan sessionerna, då den är mycket omfattande redan från första mötet och sedan blir allt längre för varje gång vi har haft kontakt. Därför kan jag inte heller ge råd kring nya kosttillskott, nya dieter och livsmedel mellan sessionerna. Av samma anledning kan jag inte heller tolka eller ge rekommendationer gällande nya provsvar eller andra sorters behandlingar mellan sessionerna.

Ett annat skäl är att vårt förbund, Näringsmedicinska Terapeutförbundet, (NMTF) kräver att vi måste intervjua våra klienter/patienter ordentligt innan vi ger behandlingsförslag för att vår försäkring ska gälla.

Jag vet att det är lätt att mejla iväg en fråga, men för mig kan mejlhanteringen ta upp flera timmar om dagen och gör att jag inte hinner få den tid till återhämtning som jag behöver. Därför ber jag dig att vara varsam med frågor, då det även finns en människa bakom din terapeut.
Därför har jag utarbetat så tydlig skriftlig information jag kan som du kan gå tillbaka till och läsa i de fall det är rimligt och möjligt. 

Är det ändå oklart vilka livsmedel du kan äta eller om du är osäker på hur du ska ta kosttillskotten eller om råden du fått hur du hanterar eventuella reaktioner inte fungerar för dig bör du dock mejla mig så att du inte behöver gå onödigt länge med frågor eller besvär. Detta kostar dig inget extra och är undantaget min generella vädjan om att du inte mejlar mig mellan sessionerna.
 
Har du andra frågor är du alltid välkommen att boka en förlängd sessionstid eller tätare uppföljningsmöten.
​​Är detta inte möjligt men frågorna är trängande så kan jag svara på mejlfrågor i mån av tid mot debitering.

Bokning, avbokning, ombokning och missad session

Min målsättning är att kunna hjälpa så många som möjligt och mina möjligheter att ta utföra konsultationer är begränsade till vissa dagar och tider. Därför är det viktigt att jag kan planera mitt arbete ändamålsenligt.
Förutom den tid jag avsätter under vår session gör jag även ett förberedande arbete för att vår gemensamma tid ska bli så effektiv som möjligt. Jag vill därför respektfullt be dig att vara seriös både när du bokar och avbokar sessioner då det genom åren har varit ett problem med sena avbokningar och missade sessioner. 
För att kunna fortsätta med min verksamhet och för att förebygga att detta inträffar tillämpar jag därför strikt nedanstående villkor:

Avbokningsvillkor: 
Avboka din tid senast 24 timmar innan du har din bokade tid. 
Vid senare avbokningar än 24 timmar, debiteras 100 % av den bokade tiden (undantaget eget ohälsotillstånd som kan styrkas med läkarintyg). Detta är för att göra det möjligt för mig att försöka hinna erbjuda någon annan din tid. 

Så här avbokar du din tid
Avboka din tid med hjälp av avbokningskoden du fått av Bokadirekt eller genom att mejla mig. Mejlservern registrerar vilken tidpunkt ditt mejl är sänt. Jag bekräftar din avbokning direkt när jag ser den. 

Så här bokar du en tid
Enklast och snabbast bokar du din tid via Bokadirekt. Hittar du ingen tid som passar dig där så mejla mig, så försöker jag hjälpa dig att hitta en tid som fungerar bättre för dig. 

Vill du inte använda Bokadirekt är du alltid välkommen att mejla mig för att få förslag på tider. Jag reserverar tidsförslagen så länge jag kan, men har jag flera förfrågningar samtidigt (vilket jag oftast har) kan jag bara lova att jag håller dem i högst 5 timmar, då de preliminära tidsförlagen du får av mig, samtidigt kommer att bli blockerade i Bokadirekts onlinekalender. Svara därför gärna så snart du har möjlighet. 

Personuppgifter och sekretess

För att kunna boka en tid hos mig behöver jag få uppgifter från dig som förnamn, efternamn, personnummer, fullständig adress, e-postadress och mobiltelefonnummer (om sådant finns), samt skypenamn i de fall vi bokar ett skypemöte. Uppgifterna används för att jag ska kunna identifiera dig eller kontakta dig, samt vid upprättande av kvitton och fakturor, samt i de fall jag sänder varor, beställer ett laboratorietest till dig eller gör en order för din räkning enligt överenskommelse. Inga fysiska eller digitala uppgifter om dig eller från dig förmedlas vidare till tredje part utan din tillåtelse. 

Jag har varken skyldighet eller rättighet att dela med mig av de uppgifter jag för om dig till annan part utan din tillåtelse. 

Jag följer Näringsmedicinska Terapeutförbundets krav att deras medlemmar ska spara sina klienters/patienters journaler i 3 år efter avslutad behandling. När du varit inaktiv hos mig i 3 år tas alla uppgifter om dig bort på ett säkert sätt. Även namn och adressuppgifter raderas.

Enligt lagen om yrkesverksamhet på hälso- och sjukvårdens område (1998:531 8§) gäller tystnadsplikt för all personal inom området, vilket även omfattar min verksamhet. Fler trygghetsvillkor hittar du här.