Läs om hur videosamtal går till och vad det kostar

Priser för enskilda bokningar: 1900 kr om max 1,5 timme. 
Vill du, så lägg till kompletterande coachingsamtal vid behov: 400 kr för 40 minuter. 

Paketpriser:
Har du bestämt dig för att konsultera mig mer än en gång? Titta på de här fina paketen.

Till dig som just bokat ett videosamtal

Tack för din bokning! 
Läs noga igenom den här sidan flera dagar innan vårt möte. 
Mejla mig gärna om du har frågor. 
 

Så här går ett första videomöte till:

 • Jag gör en djupgående intervju om din hälsa med hjälp av hälsoutvärderingen som du fyllt i på förhand, där jag också förklarar olika möjliga samband till symptom eller ohälsa.
 • Vi går även igenom din nuvarande kost och du får detaljerade kostråd (som kan komma att ändras senare) och jag förklarar hur olika livsmedel inverkar på kroppens funktioner och hälsan, både kortsiktigt och långsiktigt. Första gången vi har kontakt, läggs extra tid på just kosten, då det är den vanligaste orsaken till ohälsa.
 • Jag lägger upp ett skräddarsytt behandlingsförslag till dig i syfte att stödja kroppens naturliga funktioner. Detta uppdateras vid varje uppföljning, då jag arbetar stegvis.
 • Om du har färska provsvar, så går vi igenom dessa tillsammans.
 • Om det behövs talar vi om rutiner kring sömn och motion och vilka stressfaktorer som berör dig. Vi gör tillsammans en plan för vilka förändringar som skulle kunna fungera för dig i vardagen.

Så här går ett uppföljningsmöte till:

 • Vi tittar på din nuvarande hälsosituation och ser på vilka symtom har förändrats och vilka skälen kan vara till eventuella kvarvarande symptom.
 • Vi utvärderar hur det gått med kosten och hur du tycker att det har fungerat. Behöver vi ändra något?
 • Finns det nya provsvar, så går vi igenom dem tillsammans. 
 • Du har möjlighet att ställa frågor och vi tittar på möjliga justeringar i livsstilen för att du ska må bättre. 
 • Vid behov talar vi om rutiner kring sömn och motion och vilka stressfaktorer som berör dig. Vi gör tillsammans en ny plan för vilka förändringar som skulle kunna fungera för dig i vardagen.
 • Med utgångspunkt från den nya informationen, lägger jag upp ett nytt behandlingsförslag till dig med kost- och kosttillskottsråd. 

Egenvårdsprogram

Du kan avsluta vårt samarbete närsomhelst. Vill du det, rekommenderar jag (inget krav) att du ber mig om att lägga upp ett egenvårdsprogram för dig under vårt sista möte. Det innebär att jag skapar ett kosttillskottsprogram för dig som du kan använda dig av under minst ett år som en hjälp för dig att bibehålla eller förbättra din nuvarande hälsostatus. Det här gäller även för dig som bara tänkt konsultera mig en enda gång. 

Naturlig eller processad mat
Naturlig eller processad mat

Om kostråden du får av mig:

Kosten är i dag den största orsaken till ohälsa i vårt land och några av de främsta skälen är: 

 • Våra livsmedel innehåller färre näringsämnen, men allt mer kemikalier och gifter. 
 • Att vi äter en allt större andel processade livsmedel och lagar allt mindre mat som är lagad från grunden. 
 • Att vi äter mer av livsmedel som människokroppen inte är anpassad för, ur ett evolutionärt perspektiv. 
 • Vi väljer att hellre äta bekvämt än att ge kroppen vad den behöver. 

Om ditt fokus är att hjälpa din kropp till balans och självläkning, vill du inte belasta kroppen med sådana livsmedel som hindrar den till det. Jag hjälper dig att identifiera dessa. 

Med hjälp av den information du ger mig, ny forskning och mångårig klinisk erfarenhet, ger jag dig de bästa kostråd jag kan för att du ska få bästa tänkbara förutsättningar.

Beroende på varifrån du börjar, kan kostråden vara väldigt annorlunda från hur du är van att äta, men det innebär inte att du ska behöva gå hungrig, otillfredsställd eller energifattig.

Jag kommer inte att rekommendera vegansk eller vegetariansk kost, då det är svårt att få i sig tillräckligt med livsnödvändiga näringsämnen och den är alltför rik på artfrämmande livsmedel, processade livsmedel, kolhydrater, antinutrienter och växtgifter som vi bör inta i sparsammare mängder eller i vissa fall undvika helt.

Örter och näringstillskott
Örter och näringstillskott

Om kosttillskotten jag rekommenderar

En stor del av rådgivningen handlar om kosten och livsstil, men också om kosttillskott med näringsämnen.
Många hälsoutmaningar är kopplade till näringsobalanser och kosttillskotten jag arbetar med syftar till att stödja kroppens normala funktioner, vilka ofta har kommit i obalans i samband med olika hälsoutmaningar. 

Kostnaden för ett bra näringsstöd under behandlingen brukar i genomsnitt ligga mellan 1200–1500 kr per månad under behandlingstiden.

Handlar det om ett egenvårdsprogram, är kostnaden betydligt lägre. Vi kommer överens om månadskostnaden tillsammans och jag lägger upp en skräddarsydd plan för dig utefter dina önskemål.
Du kan köpa kosttillskott av mig med 5–10 % rabatt, men är självklart fri att köpa dem var du vill. 

Har du ett Human Konto, kan du inkludera kostnaden för de flesta kosttillskotten där om vill. 

Mejl mellan sessionerna

Är det något du inte förstår kring rekommendationerna du fått av mig? 
Ibland missar jag något eller har kanske varit otydlig under vårt möte. 
Är det oklart vilka livsmedel du kan äta? 
Eller är du osäker på hur du ska ta kosttillskotten?
Har du fått negativa reaktioner på kosten eller kosttillskotten?

Om du inte hittar svaren i det skriftliga material du fått av mig är du alltid välkommen att mejla mig. 
Det kostar dig inget extra och det är lika viktigt för mig som för dig att det går bra för dig under behandlingen.  
 

Övriga frågor
Det är viktigt både för dig och mig att jag gör ett bra och seriöst arbete. Därför ger jag inte råd kring nya behandlingar, tester, kosttillskott eller tolka nya provsvar mellan våra möten. 
Även om jag är påläst när vi ses, minns jag inte din hälsosituation och vilka rekommendationer du fått av mig när sessionen är över.

För att kunna få ett hum om din situation behöver jag läsa igenom din journal innan eventuell rådgivning. Tyvärr är det omöjligt för mig att hinna göra detta mellan sessionerna, då den är mycket omfattande redan från början och sedan blir allt längre för varje gång vi har haft kontakt.

Ett annat skäl är att vårt förbund, Näringsmedicinska Terapeutförbundet, (NMTF) kräver att vi måste intervjua våra klienter/patienter ordentligt innan vi ger behandlingsförslag för att vår försäkring ska gälla.
 
Har du frågor utöver det vi redan har gått igenom kring din hälsa, är du alltid välkommen att boka tätare uppföljningsmöten. ​​
Är detta inte möjligt men frågorna är trängande, kan jag svara på mejlfrågor i mån av tid mot debitering. 

Behöver du provskypa, så hjälper jag dig
Behöver du provskypa, så hjälper jag dig

Så här förbereder du dig inför vårt videomöte

1) Hälsoutvärdering
Om det är ditt första möte med mig, eller om det har gått mer än två år sedan sist, ska du fylla i en hälsoutvärdering online senast ett dygn innan vårt möte. För de flesta tar det runt 90 minuter att fylla i den. 

2) Om vi aldrig har träffats och om du inte redan färska provsvar rekommenderar jag (inget krav) att du beställer Madeleine Marcus Screening (eller liknande).

3)Ta gärna blodtrycket strax innan vårt möte. Det kan du göra på de flesta apotek. 

4) Gemensam mapp i OneDrive
Personlig information såsom hälsoutvärdering, provsvar, behandlingsförslag och fakturor, delas mellan oss via en personlig delningsmapp i OneDrive som jag skapar och delger dig via e-post senast en dag innan vårt första möte. 

Det underlättar avsevärt för dig om du skaffar dig ett onedrivekonto så att vi enkelt kan dela information mellan varandra på ett säkert sätt. Se alltid till att du har sparat dokumenten vi lägger i vår gemensamma mapp på en annan plats också, då jag ibland städar i vår mapp av utrymmesskäl. 
 
5) Har du provsvar från vården?
Har du provsvar från sjukvården som är mindre än 6 månader gamla som du vill att jag tar hänsyn till, så sänd mig dessa så att jag har dem senast dagen innan vårt möte.

6) Har du funktionsmediciska provsvar?
Har du något funktionsmedicinskt provsvar som jag inte redan känner till och som du vill att jag tar hänsyn till?
Sänd mig dessa så att jag har dem minst 7 dagar innan vårt möte, då de tar längre tid att gå igenom.
Har du inte hunnit få någon personlig onedrivemapp av mig ännu, kan du ändå själv dela dem via någon molntjänst till madeleinemarcus@outlook.com

7) Så här betalar du
Förskottsbetala din session om vi inte har haft kontakt tidigare. Det kan du göra på flera sätt: 

- Klarna: Du får automatiskt ett erbjudande att göra det när du bokat din tid hos Bokadirekt. Om du inte vill att Klarna reserverar beloppet på ditt konto omedelbart vid bokningen, kan du välja klarnabetalning ett par timmar innan själva mötet. 

- Swish: Sänd beloppet för sessionen till: 123 540 65 90 och meddela mig när du gjort det så att jag kan identifera den och ge dig en kvittens. 

- Via Human Konto

8) Så här bokar du av din tid
Avboka din tid med hjälp av avbokningskoden du fått av Bokadirekt eller genom att mejla mig senast 24 timmar innan mötet. 
Vid senare avbokningar än 24 timmar, debiteras 100 % av den bokade tiden (undantaget eget ohälsotillstånd som kan styrkas med läkarintyg).  

Tekniska förberedelser

Så här ser min kontobild ut på skype Så här ser min kontobild ut på skype

Jag mejlar dig en personlig länk till vårt videosamtal senast 30 minuter innan vårt möte om vi inte redan har en fungerande skypekontakt som vi använt tidigare. 

Du behöver ha högtalare och mikrofon i din enhet (som kan vara en smartphone, i-phone, surfplatta eller dator). Har du inte det, kan du köpa ett enkelt headset och koppla in i stället. Jag måste kunna identifiera dig under vårt samtal, varför det är ett krav att du har en fungerande kamera.

Mötet börjar på exakt klockslag. Om vi av någon anledning inte får kontakt via länken, mejlar jag dig efter ett par minuter så att vi kan hitta en lösning så snart som möjligt. 

Är du osäker på hur man gör eller om din utrustning fungerar?
Hör med en vän om ni kan provskypa med varandra i förväg.
Har du ingen att prova med, så kan vi boka en tid där du provar med mig.
Det kostar inget och det är mycket bättre att veta om det fungerar eller inte än att upptäcka det under mötestiden.

Patientsäkerhetslagen, sekretess och personuppgifter
Läs om personuppgifter, sekretess och vad Patientsäkershetslagen säger om vem jag får behandla här. 


Sidan är uppdaterad 210825