Min egen hälsoresa

Min egen väg ut ur hälsoproblem som PMS, diabetes, Hashimotos, andra autoimmuna sjukdomar, depression och ångest - och min väg in i den alternativmedicinska världen med fokus på näringsmedicinen.
 

Madeleine 2015

Som för många andra inom alternativ- och komplementär medicinen, föddes mitt intresse för hälsa ur min egen ohälsa. Redan som litet barn hade jag ofta svår migrän, som tonåring fick jag ätstörningar, hormonella och psykiska problem, och som 20-åring fick jag diabetes typ II (vilken jag ignorerade under 10 års tid).

Efter 30 försämrades min hälsa dramatiskt och jag fick svåra andningsproblem av min rökning och diagnoser som Reumatoid Artrit (reumatism), Raynauds syndrom (autoimmun sjukdom med bl.a. vitnande fingrar), IBS (irriterad tarm), elöverkänslighet, hepatit (leverinflammation), livmoderhalscancer, PMS (premenstruellt syndrom), depression, ångest, binjureutmattning, extremt lågt blodtryck och Hashimotos (autoimmun inflammation i sköldkörteln, vilket leder till förtvining av sköldkörtelvävnaden och allt större underfunktion).

Ett hälsoproblem kommer sällan ensamt och det var ingen slump att just jag fick alla de här problemen, då min livsstil var mycket destruktiv när jag var ung. Det mest akuta var andningen. Eftersom det ju inte går att leva utan att andas så slutade jag röka (40 cigaretter per dag). I och med rökstoppet uppdagades en rad hälsoproblem som tidigare dolts av rökningen.

För varje ny hälsoutmaning jag fick, djupnade mitt intresse för läkning och jag var fast besluten att hitta vägen till hälsa igen. Under många år ägnade jag varje ledig stund till att studera kostens, näringens, livsstilens, tankarnas och det undermedvetnas betydelse och påverkan på kropp, psyke och livskvalitet. Min vetgirighet manade mig även till att läsa yrkesinriktade kurser inom näringsmedicin, funktionsmedicin, örtmedicin, skolmedicin, kinesiologi och personlig utveckling.

För att lösa upp de känslomässiga och mentala knutar som hindrade mig från att leva det liv jag verkligen önskade, arbetade jag även intensivt med mig själv med olika former av samtalsterapier, kinesiologi, mental träning, affirmationer, hypnos, coaching och andligt sökande.

Förändringar i kost, näringsintag, livsstil, miljö, relationer och mitt förhållningsätt till livet överhuvudtaget, har lett till att jag i dag upplever en betydligt högre livskvalitet, hälsa och välbefinnande. Alla delar har varit viktiga, men det är kunskapen om näring och kost som har inspirerat mig mest och jag öppnade min näringsmedicinska mottagning 1999, inspirerad av tanken att få låta andra få uppleva liknande mirakel som jag själv hade gjort. 

Genom åren har jag med stor glädje och tacksamhet haft förmånen att få hjälpa många människor att också hitta sina vägar till en bättre hälsa - ofta från kroniska sjukdomar och diagnoser där många fått beskedet att det inte finns någon bot eller fått förklarat för sig att orsaken till problemen är psykiska.
 

Lever du din längtan?

Den där längtan som alltid finns där, men som kanske inte alltid har så högljudd röst.

Gör du det som i hjärtat gör dig varm och lycklig?

Den där glädjen som får dig att känna att livet är underbart att leva, varje dag.

Fyller du dina vardagar med det som känns meningsfullt?

Säg lever du din längtan?