Tack för din bokning!

Spara den här sidan och läs noga igenom den text som gäller dig flera dagar innan din tid. Bland annat behöver du fylla i hälsoutvärderingen i god tid innan ditt första möte med mig och här står det hur du hittar till mottagningen. 
Jag ser fram emot vårt möte!

Inför ditt besök hos mig

Dörrskylt Dörrskylt

Hitta till mottagningen
Adressen är Konvojgatan 1, Hammarby Sjöstad. Gå in genom tunneln till innergården. Praktiken har egen ingång i markplan till höger och dörren är skyltad med mitt namn enligt bilden.

Åker du kommunalt kan du välja följande alternativ:
Tvärbanans linje 22 till Mårtensdal.
Buss 74 och 96 till Luma.

Åker du bil, kan du parkera på gatan utanför i mån av plats. Det finns även P-platser på Hammarbyterassen och parkeringshus på Heliosgatan och Redargatan.
Observera att det inte finns några parkeringsautomater i området och att du endast kan betala din parkering via stadens betaltjänst eller via talsvar 0770-991 991. Områdestaxa 3. 


Viktigt att veta om mottagningen
Mottagningen har bara ett draperi mellan väntrum och mottagningsrum men det går jättebra att sitta ned i väntrummet tidigast 15 minuter innan din bokade tid, så hinner kunden före dig lämna mottagningen först - detta är viktigt ur sekretesskäl. 

Det kan vid sällsynta tillfällen kan finnas en hund på mottagningen (liten som en chihuahua). Hunden är snäll men skäller lite just när du kommer. Låt mig gärna få veta om detta vållar dig obehag, så säkerställer jag att hunden inte är på plats under ditt besök. Trots att detta kan förekomma, är det inte tillåtet att ta med din egen hund under besöket.
 
Förberedelser
1.Om det är din första konsultation med mig, eller om det har gått mer än tre år sedan vårt senaste möte, ska du fylla i hälsoutvärderingen som du ser i PDF-filen här. Skriv ut den och ta med dig till ditt besök hos mig eller ladda upp den till din personliga delningsmapp som du får en länk till av mig i dagen innan din bokade tid. Vet du inte hur du ska föra över hälsoutvärderingen till mappen, kan du sända den i ett separat meddelande via din egna onedrive. Räkna med att börja fylla i den flera dagar före vårt möte. Det underlättar om du skaffar dig ett onedrivekonto, så att du enkelt kan ta del av all information du får av mig. 

Fyll bara i så mycket som ryms på raderna, då extra text inte kommer att synas vid utskrift.
En viktig detalj är att du ska öppna filen i Adobe Acrobat Reader för att kunna fylla i den och spara den i din dator. 

2. Har du provsvar från sjukvården som du vill att jag tar hänsyn till, så sänd mig dessa så att jag har dem dagen innan vårt möte. Har du inte möjlighet att göra det, ta i stället med dig utskrivna kopior så behöver vi inte använda din värdefulla besökstid till praktiska göromål som att skanna eller skriva av dem. 

3. Har du provsvar från något funktionsmedicinskt laboratorium som jag inte redan känner till och som du vill att jag tar hänsyn till?
Sänd mig dessa så att jag har dem minst 7 dagar innan vårt möte, då de tar längre tid att gå igenom.

Vill du hellre posta informationen till mig så är postadressen till mitt kontor:
Firma Madeleine Marcus
Fiskarrovägen 4 C
135 68 Tyresö

Observera att du inte kan sända någon post till min mottagning på Konvojgatan. 

4. Ta med eventuella läkemedel och kosttillskott som du använder regelbundet. 

5. Använd inte parfym eller parfymerade hud/hårvårdsprodukter strax innan ditt besök hos mig. Undvik även kläder med starkt parfymerade tvätt- och sköljmedel. Rök inte heller just innan du går in. 

6. Är du förkyld och hostar och nyser? Mejla mig och berätta om detta så kommer vi överrens om du bör boka om din tid eller om du kan komma ändå. 

7. Stäng av din mobiltelefon eller sätt på flygplansläge (det räcker inte att bara stänga av ljudet) under vår session. Detta för att du ska kunna fokusera bättre under vårt möte och att vi båda slipper stressa våra nervsystem av onödig mobilstrålning. 

Om du inte redan har gjort det, så läs här hur det går till hos mig.

Gemensam mapp i OneDrive
All personlig information såsom hälsoutvärdering, hälsouppdatering, provsvar, behandlingsförslag och fakturor, delas mellan oss via din personliga delningsmapp i OneDrive. Det underlättar avsevärt för dig om du skaffar dig ett onedrivekonto så att vi enkelt kan dela information mellan varandra på ett säkert sätt. Se alltid till att du har sparat dokumenten du lägger i OneDrive på en annan plats också, då jag ibland städar i vår mapp, då utrymmet är begränsat där. 

Betalning
Du kan betala via Klarna (om du har valt det vid din bokning), kontanter eller Swish på mottagningen. Swishnumret är 123 540 65 90 om du vill lägga in det som favorit i förväg.
Tänk på att ändra grundinställningarna för beloppsgränsen (oftast är den på 2000 kr) på din bank i förväg via en dator så att du kan betala med högre belopp om du inte redan har gjort det.

Du kan inte betala med kort. 

Inför vårt skypemöte

Tekniska förberedelser inför vårt möte:
Ladda ner Skype gratis till din telefon, dator eller surfplatta. Mejla mig ditt skypekontonamn vid din bokning, så att jag kan identifiera och skypa dig när det är dags. 

Mitt skypenamn och skypekonto heter: live:madeleinemarcus

Så här ser mitt konto ut:

Du behöver ha högtalare och mikrofon i din enhet. Har du inte det, kan du köpa ett enkelt headset och koppla in i stället. Jag måste kunna se dig under vårt samtal, varför det är ett krav att du har en fungerande kamera.
Kontrollera att ditt internet och din utrustning fungerar och att appen är påslagen innan vår session så att jag kan nå dig. 

Jag skypar dig på exakt klockslag. Om jag av någon anledning inte kan nå dig på skypen, kommer jag att mejla dig omedelbart så att vi kan hitta en lösning så snart som möjligt. 

Är du osäker på hur man gör eller om din utrustning fungerar? Hör med en vän om ni kan provskypa med varandra i förväg. Har du ingen att prova med, så kan vi boka en tid där du provar med mig. Det kostar inget och det är mycket bättre att veta om det fungerar eller inte än att upptäcka det under mötestiden.

Förberedelser kring din hälsa inför vårt skypemöte
Har du aktuella provsvar från sjukvården som du vill att jag tar hänsyn till, så sänd mig dessa så att jag har dem senast dagen innan vårt möte. 

Om vi aldrig har träffats och om du inte redan färska provsvar rekommenderar jag att du beställer Marcus Screening via Blodkollen eller liknande inför eller någon gång i början av din behandling. 
 
Har du provsvar från något funktionsmedicinskt laboratorium som inte jag redan känner till?
Sänd mig dessa så att jag har dem minst 7 dagar innan vårt möte, då de tar längre tid att gå igenom. 

Ha tillgång till eventuella läkemedel och kosttillskott som du använder regelbundet under vårt samtal. 
 
Om det är vårt fösta möte, eller om det har gått mer än tre år sedan vårt senaste möte
Fyll i hälsoutvärderingen som du ser i PDF-filen här.
Du kan välja mellan att ladda upp den till vår gemensamma digitala delningsmapp som du får av mig i dagen innan din bokade tid, eller skriva ut den och posta den till mig. Vet du inte hur du ska föra över hälsoutvärderingen till mappen, kan du sända den i ett separat meddelande via din egna onedrive. Räkna med att börja fylla i den flera dagar före vårt möte.

Fyll bara i så mycket text som ryms på raderna.
En viktig detalj är att du ska öppna filen i Adobe Acrobat Reader för att kunna fylla i den och spara den i din dator. 

Om skypemötet avser en hälsouppföljning inom 3 år från vårt senaste möte: 

Sänd mig en kort uppdatering om max 1 A4 på hur du har mått sedan vårt senaste möte.
Det kan handla om symptom som försvunnit, tillkommit, ökad eller minskad stress, ny miljö, förändringar i din livssituation, hur det gått med kosten, hur tarmen och sömnen fungerar etc.
 
Skriv även ner hur mycket av de olika kosttillskotten du har kvar och om något av dem har orsakat besvär för dig och om du tar nya läkemedel.
 
Gemensam mapp i OneDrive
All personlig information såsom hälsoutvärdering, hälsouppdatering, provsvar, behandlingsförslag och fakturor, delas mellan oss via din personliga delningsmapp i OneDrive. Det underlättar avsevärt för dig om du skaffar dig ett onedrivekonto så att vi enkelt kan dela information mellan varandra på ett säkert sätt. Se alltid till att du har sparat dokumenten du lägger i OneDrive på en annan plats också, då jag ibland städar i vår mapp, då utrymmet är begränsat där. 
 
Vill du posta information till mig så är postadressen till mitt kontor:
Firma Madeleine Marcus
Fiskarrovägen 4 C
135 68 Tyresö

Observera att du inte kan sända någon post till min mottagning på Konvojgatan. 
 
Betalning
Välj att betala via Klarna, som du får erbjudande att göra när du bokat din tid hos Bokadirekt. Har du inte möjlighet att betala via Klarna, så låt mig få veta det, så sänder jag dig en faktura som du betalar senast 2 bankdagar innan vårt bokade möte. 

Köpa kosttillskott
Du har möjlighet (men inte skyldighet) att köpa de flesta kosttillskott jag rekommenderar via mejl och på min mottagning till fördelaktiga priser.
Kostnaden för ett bra näringsstöd under behandlingen brukar i genomsnitt ligga mellan 1200–1800 kr per månad.

Produkterna du får rekommenderade är av högsta möjliga kvalitet i fråga om renhet eller biotillgänglighet och är fria från GMO (genmanipulerade organismer) och svartmögel. 

Jag har lång erfarenhet av att arbeta med de produkter jag rekommenderar vilket ökar chanserna att förutse effekten av dem. 

Avbokningsvillkor
Avboka din tid senast 24 timmar innan du har din bokade tid om du får förhinder. Vet du om att du inte kan komma ännu tidigare, så avboka gärna så snart du vet, så ökar chansen att någon annan kan få din tid.
Vid senare avbokningar än 24 timmar, debiteras 100 % av den bokade tiden (undantaget eget ohälsotillstånd som kan styrkas med läkarintyg).  

Så här avbokar du din tid: 
Avboka din tid med hjälp av avbokningskoden du fått av Bokadirekt eller genom att mejla mig. Mejlservern registrerar vilken tidpunkt ditt mejl är sänt. Jag bekräftar din avbokning direkt när jag ser den. 

Personuppgifter och sekretess
För att kunna boka en tid hos mig behöver jag få uppgifter från dig som förnamn, efternamn, födelsenummer, fullständig adress, e-postadress och mobiltelefonnummer (om sådant finns), samt skypekontonamn i de fall vi bokar ett skypemöte. Uppgifterna används för att jag ska kunna identifiera dig eller kontakta dig, samt vid upprättande av kvitton och fakturor, samt i de fall jag sänder varor, beställer ett laboratorietest till dig eller gör en order för din räkning enligt överenskommelse.  

Enligt lagen om yrkesverksamhet på hälso- och sjukvårdens område (1998:531 8§) gäller tystnadsplikt för all personal inom området, vilket även omfattar min verksamhet. 

Här och här kan du läsa mer om hur det går till hos mig och hur jag arbetar. 

Sidan är uppdaterad 190806