Funktionsmedicinskt videomöte: 1900 kr

Hej! Den här sidan är till dig som just bokat ett funktionsmedicinskt videmöte med mig (eller för dig som är nyfiken att veta mer).
Här kan du läsa om vad du kan förvänta dig av vårt samtal.
Längst ned på sidan ser du hur du förbereder dig inför mötet. 

Mejla mig gärna om du har frågor. 
Madeleine

Funktionsmedicinskt videomöte
Funktionsmedicinskt videomöte

Vi går tillsammans igenom din hälsa med hjälp av hälsoutvärderingen

Alla möten startar med utgångspunkt från min hälsoutvärdering som du fyllt i minst 48 timmar innan vi ses. 
Den utgör en viktig del av din journal. 
Med hjälp av den kan jag lättare förstå och förklara samband mellan kost, livsstil, symptom, toxisk belastning, näringsbalans och olika körtel- och organfunktioner. 

Genomgång av laboratorietester

Genomgång av labbtester
Genomgång av labbtester

Har du färska provsvar, så går vi även igenom dessa tillsammans och jag förklarar vad de olika värdena står för. 
Härifrån är det lättare att gå vidare och se vilka eventuella tester som kan eventuellt kan vara lämpliga komplement om vi vill titta närmare på din näringsstatus, signalsubstanser, organfunktioner, hormoner, tarmflora eller genetiska variationer.

Detaljerade kostråd

Kostrådgivning
Kostrådgivning

Maten är i dag utan tvekan det främsta skälet till ohälsa i vårt land. Därför kommer vi att lägga mycket tid på att tala runt kosten i början. 

Ofta skiljer sig mina rekommendationer från de hälsoråd du hittar på nätet, då jag hellre tittar på vad som fungerat evolutionärt för människan genom miljontals år, hellre än de olika hälsokoncepten och den massiva propagandan som vuxit fram under de sista decennierna, vilka ofta visat sig bidra till ytterligare ohälsa.

Jag guidar dig igenom vilka livsmedel som är säkra och livsnödvändiga och vilka som är de allra skadligaste (och hela spektret däremellan) och du får skriftliga råd med dig hem. 

Alla människor har vissa grundläggande behov, men alla har dessutom olika individuella förutsättningar som också behöver tas hänsyn till. Därför är upplägget ett samspel mellan oss för att bli så bra som möjligt för dig och kostråden kommer troligen att justeras över tid för att passa just dig så bra som möjligt. 

Jag vill redan nu berätta att jag avråder vegansk- och vegetariansk kost.
Dels är det svårt eller omöjligt att få i sig tillräckligt med viktiga eller livsnödvändiga näringsämnen. Dels är den alltför rik på artfrämmande ämnen, kolhydrater, antinutrienter och fytokemikalier som vi bör inta i sparsammare mängder eller i vissa fall undvika helt, då de kan ställa till stor skada i kroppen.

Som funktionsmedicinare vill jag gå ett steg längre och ge dig de bästa råd jag kan.
Därför använder jag mig inte av  koncept som antiinflammatorisk kost (vilken inte alls är antiinflammatorisk i längden vid närmare titt) eller paleokost (vilken inte liknar verklig stenålderskost när man tittar i paleorecepten) eller autoimmun paleokost/AIP (som är otillräcklig för att stoppa autoimmuna sjukdomar).

Ofta - men inte alltid, lutar mina råd mot ketogen kost eller lågkolhydratkost där rött kött och animaliskt fett är viktiga ingredienser (och som varken ökar risken för cancer, hjärtkärlsjukdomar, diabetes eller bidrar till sämre klimat), i olika variationer och med olika tillägg.
Råden kommer per automatik att minska inflammation och autoimmunitet och förbättra den metabola hälsan, samt blir mer lik våra anfäders föda. .

Jag delar även med mig av källor där du kan läsa eller lyssna på vad seriös forskning har att säga om detta och jag uppmuntrar dig att ta del av dem, då de bidrar till att öka både din kunskap och motivation. I slutänden är det ju ändå du som ska sitta vid rodret och ta kontroll över din hälsa - och jag vill ge dig lite verktyg till att nå dit! 

Skräddarsytt kosttillskottsprogram

Örter och näringstillskott
Örter och näringstillskott

Dagens jordbruksmetoder har tyvärr lett till att de grödor vi äter (eller fodret som våra slaktdjur äter), innehåller betydligt lägre nivåer av flera viktiga näringsämnen som behövs för många av kroppens funktioner - men i gengäld högre halter av kemikalier och tungmetaller. 

Många hälsoutmaningar är kopplade till näringsobalanser och ett ökat avgiftningsbehov.
Därför arbetar jag även med kosttillskott, vars syfte stödja kroppens normala funktioner. 

Under en behandling arbetar jag ofta med terapeutiska doser av vissa näringsämnen eller örter. Det innebär att de är lite högre under en kortare period. Syftet är att påverka olika funktioner i kroppen för att stimulera självläkning. 
Produkterna jag rekommenderar är av hög kvalitet och du får alltid exakta och skriftliga doseringsanvisningar. 

Kostnaden för ett bra näringsstöd under behandlingen brukar i genomsnitt ligga mellan 1100–1600 kr per månad under behandlingstiden.

Önskar du en lägre månadskostnad, så låt mig få veta det i början av vårt möte, så lägger jag upp din plan på ett annat sätt.

Uppföljningsmöte

Det är fördelaktigt om det inte tar för lång tid mellan ett första och andra möte. Därför är det vanligt att jag föreslår ett första uppföljningsmöte efter ca 6 veckor.
På den tiden bör du ha fått vissa resultat av behandlingen och en hel del erfarenheter kring koständringen. 
  • Under ett uppföljningsmöte går vi igenom din nuvarande hälsosituation och ser på vilka symtom har förändrats och undersöker vilka skälen kan vara till att eventuella kvarvarande symptom finns kvar. 
  • Vi talar även om hur du tycker att det har fungerat med kosten och justerar vid behov.
  • Vi går igenom eventuella nya provsvar tillsammans.
  • Troligen har du även hunnit få en del frågor som du gärna får ta upp under mötet. 
  • Med utgångspunkt från den nya informationen, lägger jag upp ett nytt behandlingsförslag till dig med råd kring kost och kosttillskott för en viss period framåt som vi kommer överens om. 

Hur länge kan en behandling pågå?

Vartefter din hälsa blir stabilare och ju bättre grepp du har kring kosten, kommer jag att föreslå allt längre mellanrum mellan sessionerna.
 
Under ett första år rekommenderar ofta jag att vi ses ca 5 gånger och därefter 1-3 gånger per år om du fortfarande har behov av det.

Du binder dock inte upp dig till något hos mig. Jag försöker bara rekommendera det jag tror gagnar dig mest (även ekonomiskt) men anpassar alltid mina rekommendationer efter dina önskemål. 

Vissa kommer snabbt tillrätta med sina hälsoutmaningar och behöver kanske ingen eller få uppföljningar och hör sedan bara av sig om något nytt problem uppstår. 

Andra behöver ett långvarigare stöd på grund av djupare hälsoutmaningar eller för att de känner att våra möten hjälper dem att hitta tillbaka till de rutiner som de vet att de mår bra av. 

När du vill avsluta

Tack för den här tiden
Tack för den här tiden

Du kan avsluta vårt samarbete närsomhelst. Vill du det, rekommenderar jag att du ber mig om att lägga upp ett egenvårdsprogram för dig under vårt sista möte, vilket även kan vara en Enkel rådgivning. Det innebär att jag skapar ett kosttillskottsprogram för dig som du kan använda dig av under minst ett år (eller en period som du själv önskar) som en hjälp för dig att bibehålla eller förbättra din nuvarande hälsostatus.
Egenvårdsprogrammet passar för dig som bara tänkt konsultera mig en enda gång också.

Viktig information inför vårt videomöte

Hälsoutvärdering
Fyll i hälsoutvärderingen senast 48 timmar innan vårt möte. 

Tekniska förberedelser
Jag mejlar dig en personlig länk till vårt videosamtal i samband med att vi bokar tiden för samtalet. 

Du behöver ha fungerande kamera, högtalare och mikrofon i din enhet (som kan vara en smartphone, i-phone, surfplatta eller dator). Har du inte det, kan du köpa ett enkelt headset och koppla in i stället. 

Mötet börjar på exakt klockslag. Om vi av någon anledning inte får kontakt via länken, mejlar jag dig efter ett par minuter så att vi kan hitta en lösning så snart som möjligt. 

Den vanligaste orsaken till att videosamtal krånglar är dålig internetmottagning.
Kontrollera därför gärna i förväg att du har bra mottagning där du planerar att sitta när vi talas vid. 

Gemensam mapp i OneDrive
Känsliga personuppgifter som finns i hälsoutvärdering, provsvar, behandlingsförslag och fakturor, får inte mejlas enligt lagen om GDPR, utan delas mellan oss via en personlig mapp i OneDrive som jag skapar och delger dig via mejl dagen innan vårt första möte. 

Det underlättar om du skaffar dig ett onedrivekonto så att vi enkelt kan dela information mellan varandra på ett säkert sätt.
Vill du skicka provsvar till mig och inte har OneDrive kan du använda en annan molntjänst och mejla länken till mig i stället.
Vill du posta något till mig så är adressen Bergvägen 12, 135 50 Tyresö.

Har du blodprover du vill att jag tar hänsyn till?
Har du prover från vården eller privata aktörer som Werlabs etc. som är mindre än 3 månader gamla som du vill att jag tar hänsyn till och lägger in i din journal? Låt mig få ta del av dem senast 48 timmar innan vårt möte. 

Har du funktionsmedicinska provsvar som du gjort sedan tidigare?
Har du färska funktionsmedicinska provsvar som du inte beställt genom mig, men som du vill att jag tar hänsyn till, så behöver jag få dem 2 dygn innan också. 

Vill du att jag gör en mer djupgående och skriftlig tolkning av dessa de funktionsmedicinska testerna, behöver jag lägga mer tid på detta. Låt mig i så fall få veta det minst en vecka innan. 
Prisexempel för tolkning av större tester som du inte gjort genom mig finns längst ned på den här sidan

Avbokning
Mejla mig senast 24 timmar innan mötet.
Vid senare avbokningar debiteras 100 % (undantaget ohälsotillstånd som kan styrkas med läkarintyg).        

Betala så här

QR-kod för funktionsmedicinska videomöten 1900 kr
QR-kod för funktionsmedicinska videomöten 1900 kr

Är du ny kund hos mig så ber jag dig att förskottsbetala 1900 kr till swishnummer:1235406590 (eller skanna QR-koden ovan), alternativt sätt in beloppet på bankgiro 5257-9604 så att jag har pengarna på mitt konto senast 24 timmar innan vårt samtal påbörjas.
Har du betalt för en tid som du vill avboka, returnerar jag naturligtvis beloppet, förutsatt att avbokningsvillkoren nedan uppfyllts. 

Har du frågor mellan våra möten?

Mejlfrågor
Mejlfrågor

Är det oklart vilka livsmedel du kan äta?
Eller är du osäker på hur du ska ta kosttillskotten?
Har du fått negativa reaktioner på kosten eller kosttillskotten?

Sök i första hand i det skriftliga material du fått av mig som tar upp de vanligaste frågorna.
Hittar du inte svaret där, får du gärna mejla mig.
Det kostar dig inget extra och det är lika viktigt för mig som för dig att det går bra för dig under behandlingen.

Övriga frågor
Det är viktigt för oss båda att jag gör ett grundligt och seriöst arbete. 
Troligen minns jag inte din hälsosituation och vilka rekommendationer du fått av mig när sessionen är över, då jag behöver rensa hjärnan för att lagra in ny information inför nästa kund.

För att kunna få ett hum om din situation behöver jag därför läsa igenom din journal innan eventuell rådgivning.
Eftersom den är omfattande redan från början och sedan blir allt längre för varje gång vi har haft kontakt, blir det svårt för mig att hinna göra det mellan våra möten. 

Har du frågor utöver det vi redan har gått igenom kring din eller någon annans hälsa, är du alltid välkommen att tidigarelägga ditt uppföljningsmöte. Handlar det om frågor som inte kräver att jag läser din journal kan du även boka en Enkel rådgivning

Sidan är uppdaterad 231018