Besök på mottagningen

Priser

Nybesök om max 2,5 timme: 3300 kr.
Återbesök om max 1,5 timme: 2200 kr

Till dig som just bokat en tid på mottagningen

Välkommen och tack för din bokning! 
Den här informationen är till dig som just bokat ett besök hos mig (och till dig som vill veta hur ett sådant går till). 
Läs noga igenom den här sidan flera dagar innan vårt möte. 

Mejla mig gärna om du har frågor. 

Så här går ett första möte till:

 •  Jag gör en djupgående intervju om din hälsa med hjälp av hälsoutvärderingen som du fyllt i på förhand, där jag också förklarar olika möjliga samband till symptom eller ohälsa.
 • Vi går även igenom din nuvarande kost och du får detaljerade kostråd (som troligen kommer att ändras senare) och jag förklarar hur olika livsmedel inverkar på kroppens funktioner och hälsan, både kortsiktigt och långsiktigt. Första gången läggs extra tid på just kosten, då det är den vanligaste orsaken till ohälsa.
 • Jag lägger upp ett skräddarsytt behandlingsförslag till dig i syfte att stödja kroppens naturliga funktioner. Detta uppdateras vid varje uppföljning, då jag arbetar stegvis.
 • Jag gör en levande blodanalys på plats där du får se ditt blod på en skärm, samtidigt som jag förklarar det vi ser för dig.
 • Vid behov tittar jag på även på hud, hår, naglar, tunga, iris, blodtryck och puls.
 • Om du har färska provsvar som du tagit på min rekommendation, så går vi igenom dessa tillsammans.
 • Om det behövs talar vi om rutiner kring sömn och motion och vilka stressfaktorer som berör dig. Vi gör tillsammans en plan för vilka förändringar som skulle kunna fungera för dig i vardagen.
 • Du får även skriftlig information, som kommer att ligga i en gemensam mapp i Onedrive, som bara du och jag har tillgång till.

Det här händer under ett återbesök:

 • Vi tittar på din nuvarande hälsosituation och ser på vilka symtom har förändrats och vilka skälen kan vara till eventuella kvarvarande symptom.
 • Vi utvärderar hur det gått med kosten och hur du tycker att det har fungerat och justerar vid behov. 
 • Finns det nya provsvar som du tagit på min rekommendation, så går vi igenom dem tillsammans. 
 • Du har möjlighet att ställa frågor och jag förklarar så bra jag kan för att du ska få med dig kunskap hem som är till hjälp i din vardag. 
 • Om tid och behov finns gör jag en levande blodanalys, tittar på hud, hår, naglar, tunga, iris, blodtryck och puls.
 • Vid behov talar vi om rutiner kring sömn och motion och vilka stressfaktorer som berör dig. Vi gör tillsammans en ny plan för vilka förändringar som skulle kunna fungera för dig i vardagen.
 • Med utgångspunkt från den nya informationen, lägger jag upp ett nytt behandlingsförslag till dig med kost- och kosttillskottsråd. 

Egenvårdsprogram

Du kan avsluta vårt samarbete närsomhelst. Vill du det, rekommenderar jag (inget krav) att du ber mig om att lägga upp ett egenvårdsprogram för dig under vårt sista möte. Det innebär att jag skapar ett kosttillskottsprogram för dig som du kan använda dig av under minst ett år (eller en period som du själv önskar) som en hjälp för dig att bibehålla eller förbättra din nuvarande hälsostatus. Det här gäller även för dig som bara tänkt konsultera mig en enda gång. 

Naturlig eller processad mat
Naturlig eller processad mat

Om kostråden du får av mig:

Kosten är i dag den största orsaken till ohälsa i vårt land och några av de främsta skälen är: 

 • Våra livsmedel innehåller färre näringsämnen, men allt mer kemikalier och gifter. 
 • Att vi äter en allt större andel processade livsmedel och lagar allt mindre mat som är lagad från grunden. 
 • Att vi äter mer av livsmedel som människokroppen inte är anpassad för, ur ett evolutionärt perspektiv. 
 • Vi väljer att hellre äta bekvämt än att ge kroppen vad den behöver. 
 • Om ditt fokus är att hjälpa din kropp till balans och självläkning, vill du inte belasta kroppen med sådana livsmedel som hindrar den till det. Jag hjälper dig att identifiera dessa. 

Med hjälp av den information du ger mig, ny forskning och mångårig klinisk erfarenhet, ger jag dig de bästa kostråd jag kan för att du ska få bästa tänkbara förutsättningar.

Beroende på varifrån du börjar, kan kostråden vara väldigt annorlunda från hur du är van att äta, men det innebär inte att du ska behöva gå hungrig, otillfredsställd eller energifattig.

Jag kommer inte att rekommendera vegansk eller vegetariansk kost, då det är svårt att få i sig tillräckligt med livsnödvändiga näringsämnen och den är alltför rik på artfrämmande eller högallergena livsmedel, processade livsmedel, kolhydrater, antinutrienter och växtgifter som vi bör inta i sparsammare mängder eller i vissa fall undvika helt.

Örter och näringstillskott
Örter och näringstillskott

Om kosttillskotten jag rekommenderar

En stor del av rådgivningen handlar om kosten och livsstil, men också om kosttillskott med näringsämnen.
Många hälsoutmaningar är kopplade till näringsobalanser och kosttillskotten jag arbetar med syftar till att stödja kroppens normala funktioner, vilka ofta har kommit i obalans i samband med olika hälsoutmaningar. 

Kostnaden för ett bra näringsstöd under behandlingen brukar i genomsnitt ligga mellan 1000–1500 kr per månad under behandlingstiden.

Handlar det om ett egenvårdsprogram, är kostnaden oftast betydligt lägre. Vi kommer överens om månadskostnaden tillsammans och jag lägger upp en skräddarsydd plan för dig utefter dina önskemål.
Du kan köpa kosttillskott av mig med 5–10 % rabatt, men är självklart fri att köpa dem var du vill. 

Mejl mellan sessionerna

Är det något du inte förstår kring rekommendationerna du fått av mig? 
Ibland missar jag något eller har kanske varit otydlig under vårt möte. 
Är det oklart vilka livsmedel du kan äta? 
Eller är du osäker på hur du ska ta kosttillskotten?
Har du fått negativa reaktioner på kosten eller kosttillskotten?

Om du inte hittar svaren i det skriftliga material du fått av mig som tar upp de vanligaste frågorna, är du alltid välkommen att mejla mig. 
Det kostar dig inget extra och det är lika viktigt för mig som för dig att det går bra för dig under behandlingen.  

Övriga frågor
Det är viktigt både för dig och mig att jag gör ett bra och seriöst arbete. Därför ger jag inte råd kring nya behandlingar, tester, kosttillskott eller tolka nya provsvar mellan våra möten. 
Även om jag är påläst när vi ses, minns jag inte din hälsosituation och vilka rekommendationer du fått av mig när sessionen är över.

För att kunna få ett hum om din situation behöver jag läsa igenom din journal innan eventuell rådgivning. Tyvärr är det omöjligt för mig att hinna göra detta mellan sessionerna, då den är mycket omfattande redan från början och sedan blir allt längre för varje gång vi har haft kontakt.

Ett annat skäl är att vårt förbund, Näringsmedicinska Terapeutförbundet, (NMTF) kräver att vi måste intervjua våra klienter/patienter ordentligt innan vi ger behandlingsförslag för att vår försäkring ska gälla.
 
Har du frågor utöver det vi redan har gått igenom kring din hälsa, är du alltid välkommen att boka tätare uppföljningsmöten. ​​Är detta inte möjligt men frågorna är trängande, kan jag svara på mejlfrågor i mån av tid mot debitering. 

Förbered dig så här inför vårt möte

1) Hälsoutvärdering
Om det är ditt första möte med mig, eller om det har gått mer än två år sedan sist, ska du fylla i en hälsoutvärdering online om ca 160 frågor senast 2 dygn innan vårt möte. Det tar i genomsnitt ca 90 minuter att fylla i den. 

2) Gemensam mapp i OneDrive
Personlig information såsom hälsoutvärdering, provsvar, behandlingsförslag och fakturor, delas mellan oss via en personlig delningsmapp i OneDrive som jag skapar och delger dig via e-post senast en dag innan vårt första möte. 

Det underlättar avsevärt för dig om du skaffar dig ett onedrivekonto så att vi enkelt kan dela information mellan varandra på ett säkert sätt. Se alltid till att du har sparat dokumenten du lägger i vår gemensamma mapp på en annan plats också, då jag ibland städar i vår mapp av utrymmesskäl.

Har du inte Onedrive, kan du använda en annan molntjänst och dela länken till dokumentet till madeleinemarcus@outlook.com
 
3) Har du blodprover du vill att jag tar hänsyn till?
Har du provsvar från vården eller privata aktörer som Werlabs etc. som är mindre än 3 månader gamla som du vill att jag tar hänsyn till och lägger in i din journal? Låt mig få ta del av dem senast 2 dygn innan vårt möte. 

4) Har du funktionsmedicinska provsvar som du gjort sedan tidigare?
Har du något aktuellt funktionsmedicinskt provsvar som du inte beställt genom mig, men som du vill att jag tolkar och lägger in i din journal? Sänd mig dessa så att jag har dem minst 7 dygn innan vårt möte.
Prisexempel för tolkning av tester som du inte gjort genom mig finns här. 

5) Egna kosttillskott
Ta med dig de kosttillskott du eventuellt använder till mottagningen. 

6) Kemikalier, rök och hundar
Undvik parfym och parfymerade hud/hårvårdsprodukter strax innan ditt besök hos mig. Undvik även kläder med parfymerade tvätt- och sköljmedel. Rök inte heller just innan du går in. Hundar får inte komma in. 

7) Smittar du?
Boka om din tid eller ändra den till ett videosamtal om du hostar eller nyser eller haft magsjuka under de senaste 48 timmarna. Besök inte mottagningen inom 2 veckor från det att du tagit ett covidvaccin.
Mejla mig om du är osäker. 

8) Din mobiltelefon
För att vi ska få bästa fokus ber jag dig att sätta din mobiltelefon på flygplansläge om du inte behöver ha den på av speciella skäl under vår session. 

9) Betala med kontanter, Swish eller Klarna. 
Du kan betala med kontanter, Swish eller Klarna (inte kort). Du får automatiskt ett erbjudande att betala med Klarna när du bokat din tid hos Bokadirekt. Du måste inte välja det, men vill du det, så går det bra.
Tänk på att Klarna reserverar beloppet på ditt konto i samma ögonblick som du väljer att betala med dem, även om själva fakturan kommer först efter vårt möte. Vill du betala med Klarna kan du därför välja det exempelvis dagen innan, bara det är gjort innan vår session startar. 

Vill du swisha så är numret:123 540 65 90 om du vill lägga in det som favorit i förväg. Tänk på att ändra grundinställningarna för beloppsgränsen (oftast är den på 2000 kr) på din bank i förväg så att du kan betala med högre belopp om du inte redan har gjort det.

10) Så här bokar du av din tid
Avboka din tid med hjälp av avbokningskoden du fått av Bokadirekt eller genom att mejla mig senast 24 timmar innan mötet (gärna tidigare om du vet på förhand att du inte kan komma, då jag i praktiken aldrig hinner boka in någon ny person inom 24 timmar). 
Vid senare avbokningar än 24 timmar, debiteras 100 % av den bokade tiden (undantaget eget ohälsotillstånd som kan styrkas med läkarintyg).    

Om mottagningen

Så här ser mottagningshuset ut. Gå in i 5c
Så här ser mottagningshuset ut. Gå in i 5c

Adress:
Borgvägen 5c, 135 55 Tyresö (observera att den vänstra rödkryssade dörren hör till en annan familj).

Parkering
Parkera nära det vita staketet eller intill den röda Mazdan vid infarten. Tänk på att stå så att andra bilar kan passera. 

Kommunala färdmedel
Åker du kommunalt, går du av på busshållplatsen som heter Jungfruvägen. Korsa Det tar ca 6 minuter att gå till mig. 
 
Viktigt att veta om mottagningen
Mottagningen är i min bostad, som tyvärr inte är handikappvänlig.
Du behöver kunna gå i den här trappan (se bild). 
Även väntrum saknas. Därför ber jag dig att komma tidigast 5 minuter innan vår bokade tid om inget annat är överenskommet. 

Ibland kan det finnas snäll liten hund hos mig. 
Låt mig få veta om det vållar obehag för dig, så säkrar jag att den inte är på plats när du kommer.  

Så här ser lilla Lukas ut
Så här ser lilla Lukas ut

Hygienrutiner och smittsäkerhet

Jag har ett fåtal besökare per vecka, vilket gör det enkelt att hålla en hög hygienisk standard.
Skrivbord, handtag och toalett städas och lägenheten vädras efter varje kund. Varje kund har en egen handduk. 
Min handhygien är god. Jag arbetar inte när jag är sjuk och jag tar inte heller emot kunder som har pågående luftvägs- eller maginfektioner. 

Jag kommer inte att bära mask eller visir och jag önskar helst att du inte gör det heller, då det försvårar kommunikationen, den välgörande effekten är tveksam, samt att de försämrar syresättningen. 
 

Patientsäkerhetslagen, sekretess och personuppgifter
Läs om personuppgifter, sekretess och vad Patientsäkershetslagen säger om vem jag får behandla här.​​​

Sidan är uppdaterad 220721