Så här går det till hos mig

Här får du veta hur det går till hos mig, vad det kostar att gå på behandling, hur du bokar eller avbokar din tid, hur du betalar och var jag finns.
Kort sagt - allt du behöver veta inför ett besök hos mig!

Prova-på-rabatt för skypemöten
Jag vill gärna uppmuntra till skypemöten, som är både ett ekonomiskt, tidseffektivt och funktionellt alternativ till besök. Därför erbjuder jag dig 30 % rabatt vid ditt första skypemöte!
60 minuter kostar då 997 kr (ord 1425) och 40 minuter 665 kr (ord 950). 

Skypemöten fungerar bäst vid uppföljningar, men är även värdefulla om du har lång resväg eller om det inte finns en ledig besökstid tillräckligt snabbt för dina behov. 
Du kan befinna dig var som helst i världen, förutsatt att du har en bra internetuppkoppling.
Rabatterna gäller sessioner på svenska. 
Välkommen! 

Mottagning

Mottagning i Blåsut onsdag, torsdag och fredag
Observera att mottagningen inte är fri från hundhår, då en kollega har en liten chihuahua där ibland.

Levande blodanalys i mörkfältsmikroskop Levande blodanalys i mörkfältsmikroskop

Nybesök: 2200 kr

Ett normalt nybesök tar normalt högst 2 timmar**.
Under den här tiden går vi igenom din hälsoutvärdering (som jag mejlar till dig i samband med din bokning) och jag förklarar hur dina symptom kan hänga samman med exempelvis stress, kost eller näringsbalans.

Jag noterar även din kropps signaler, fysiska tecken på hår, hud, naglar, tunga, gör en levande blodanalys och i mån av tid och behov mäter jag blodtryck,  puls, , fastställer din kroppstyp och gör irisanalys. 

Jag hinner oftast inte göra alla dessa moment under en och samma session och jag brukar prioritera levande blodanalys och de yttre visuella tecknen och blodtrycksmätning under första mötet. Önskar du att jag gör kroppstypsbestämning och irisanalys redan första gången går det utmärkt att boka en extra halvtimme. 

Slutligen knyter jag samman all information jag har samlat om dig och förklarar hur jag tänker, samt ger dig skriftliga råd om vilka livsmedel du kan äta eller bör undvika.
Efter vårt möte mejlar jag dig tips, recept och information så att du lättare lyckas med kosten. 

**Har du många analyssvar på funktionsanalyser (fler än 2) eller många kosttillskott (fler än ca 8) som du vill att jag går igenom eller om du har med dig många livsmedel (fler än 20) med dig som du vill att jag testar med mental kinesiologi? Be i så fall om att få boka en halvtimme extra vid din bokning. En halvtimme extra kostar 550 kr.  

Återbesök: 1100 kr
Ett återbesök tar i regel högst en timme. Oftast är det lämpligt med en uppföljning fyra till sex veckor efter första mötet.

Jag följer upp genom att ställa frågor gällande din hälsa utifrån den dokumentation jag har från dig sedan tidigare, samt den nya information du ger mig under ditt besök. Har du ett nytt provsvar, så går vi igenom det. 

I mån av tid och behov utför jag levande blodanalys, blodtrycksmätning eller annan fysisk undersökning.

Utifrån den nya informationen jag fått, lägger jag upp ett nytt behandlingsförslag för dig för dig i syfte att hjälpa din kropp vidare till större balans.

**Har du många analyssvar på funktionsanalyser (fler än 2) eller många kosttillskott (fler än ca 8) som du vill att jag går igenom eller om du har med dig många livsmedel (fler än 20) med dig som du vill att jag testar med mental kinesiologi? Be i så fall om att få boka en halvtimme extra vid din bokning. En halvtimme extra kostar 550 kr.  

Så här förbereder du dig inför ett besök hos mig: 
1. Fyll i hälsoutvärderingen och ta med dig om det är ett nybesök.

2. Ta med eventuella läkemedel och kosttillskott som du använder regelbundet, samt innehållsförteckning eller bipacksedel. Det räcker inte med att enbart ta med innehållsförteckningen då jag känner in produkterna med hjälp av en metod som liknar kinesiologi. Ta endast med dig de du produkter som du använder just nu. 

3. Vill du visa mig analyssvar från provtagningar, så ta bara med dem som är mindre än 1 år gamla.

4. Använd inte parfym eller parfymerade hud/hårvårdsprodukter strax innan ditt besök hos mig. Undvik även kläder med starkt parfymerade tvätt- och sköljmedel. Undvik även att röka just innan du kommer in. 

Hitta till mottagningen i Blåsut
Adress: Blåsutvägen 43, Johanneshov. 
Praktiken har egen ingång i markplan och är skyltad Fotvård. 

Åker du bil, kan du parkera på gatan utanför.
Det finns inga parkeringsautomater. 
Du betalar din parkering antingen via stadens betaltjänst eller genom att ringa talsvar 0770-991 991.
Här kan du ladda ner betalapp eller läsa mer om detta.

Närmaste T-banestation är Blåsut.
Åker du tunnelbana så går du till höger när du gått ner för t-banetrappan. Mottagningen ligger i det närmaste äldre gula tegelhuset som ligger paralellt med tunnelbanespåret. 

Skypemöte

Skypetider: måndagar och tisdagar

Skypa enkelt via din dator, surfplatta eller telefon Skypa enkelt via din dator, surfplatta eller telefon

Skypemöte som första möte: 1425 kr (997 kr med rabatten). 

Före vår session har jag läst igenom din hälsoutvärdering (som du får av mig via mejl i samband med din bokning) och de eventuella provsvar som du sänt till mig i förväg.

Med hjälp av dessa utarbetar jag på förhand ett preliminärt behandlingsförslag, som jag sedan stämmer av och slutför under vårt samtal.

Under själva samtalet, som i regel tar ca 1 timme, går jag dels igenom din hälsoutvärdering, ställer kompletterande frågor och förklarar hur dina symptom kan hänga samman med stress, kost, näringsbalans.

Slutligen knyter jag samman all information och ger dig skriftliga råd om vilka livsmedel du kan äta eller bör undvika.

Efter samtalet mejlar jag mitt behandlingsförslag till dig, samt tips, recept och information så att du lättare lyckas med kosten. 

Hälsouppföljning via Skype: 950 kr
Oftast är det lämpligt med en uppföljning fyra till åtta veckor efter vårt första möte. För att vi ska utnyttja tiden så effektivt som möjligt, kommer jag att be dig att mejla mig en kort sammanfattning om hur du har mått sedan vår förra session innan vår bokade tid.

Jag går noggrant igenom din journal och förbereder dina nya rekommendationer så långt jag kan innan vårt samtal med hjälp av den information du sänt mig.
 
Under samtalet stämmer av med dig och slutför de nya rekommendationerna under själva samtalets gång. 

Samtalet tar normalt högst 40 minuter. Efteråt mejlar jag mitt behandlingsförslag till dig, och om du vill, sänder jag dig även de kosttillskott du behöver. 

Så här förbereder du dig inför ett skypesamtal
1. Fyll i hälsoutvärderingen och sänd till mig, antingen via post eller skanna in den och mejla den till mig om det är vår första session.

2. Handlar det om en uppföljning via Skype: Sänd mig en kort uppdatering kring din hälsa senast dagen innan vår session enligt de önskemål du får av mig. 

3. Vill du visa mig analyssvar från provtagningar, så ta bara med dem som är mindre än 1 år gamla.

4. Ha tillgång till eventuella läkemedel och kosttillskott som du använder regelbundet, samt innehållsförteckning eller bipacksedel under vårt samtal.

Om tiden inte räcker?
Vanligtvis räcker 60, respektive 40 minuter för skyperådgivning. Tid utöver vår bokade tid, debiteras med 16 kr per minut (såvida den överskridande tiden inte beror på mig förståss). 

Trots att jag läser in mig på din journal och gör ett förberedande arbete så långt det är möjligt innan vårt samtal, räcker ändå inte alltid tiden till.
Har du många frågor,  flera, eller komplicerade analyser som du vill att jag tar hänsyn till, eller om jag inte fått den information jag efterfrågat kan vårt möte ta längre tid.

Någon/några minuter extra debiterar jag inte för och jag avrundar hellre minuterna nedåt än uppåt, då det inte handlar om att mjölka någon på pengar. Däremot vill jag få arbetad tid, energi och ekonomi att synkronisera någorlunda. 

Det här behöver du för att kunna skypa
Ladda ner Skype gratis till din telefon, dator eller surfplatta på www.skype.com/sv. När vi har bytt kontaktuppgifter med varandra är det sedan fritt fram att skypa kostnadsfritt över hela världen. 

Du behöver ha högtalare och mikrofon i din dator. Har du inte det, kan du köpa ett enkelt headset och koppla in i stället. Jag måste kunna se dig under vårt samtal, varför det är ett krav att du har en fungerande kamera.

Jag ber dig också att kontrollera att din utrustning fungerar innan vår session, så att du vet att din utrustning fungerar och får så stor behållning som möjligt av vår bokade tid. 
Observera att du måste vara inloggad på Skype för att jag ska kunna nå dig. 

Fri rådgivning mellan sessionera ingår inte i priserna ovan. 

Om kostråden du får

Maten du äter har stor betydelse när det gäller hälsan och det går tyvärr inte att komma tillrätta med ohälsa utan att anstränga sig med kosten. Med hjälp av den information du ger mig, ny forskning och mångårig erfarenhet av att behandla olika obalanser, ger jag dig de bästa kostråd jag kan för att du ska få bästa tänkbara förutsättningar. Till din hjälp får du mejlat till dig många sidor med matnyttig kunskap, tips och alternativa måltidsförslag efter vårt första möte.

Kvalitet, inköp & kostnad för kosttillskotten

Kostnaden för ett bra näringsstöd under behandlingen brukar ligga mellan 1200-1700 kr per månad.
Produkterna du får rekommenderade är av högsta möjliga kvalitet i fråga om renhet eller biotillgänglighet och är fria från GMO (genmanipulerade organismer).

Två olika kosttillskott med identiska innehållsdeklarationer kan fungera helt olika på känsliga personer. Jag har lång erfarenhet av att arbeta med de produkter jag anvisar, vilket ökar chanserna att förutse effekten av dem. Två olika kosttillskott med identiska innehållsdeklarationer kan fungera helt olika på känsliga personer. Jag har lång erfarenhet av att arbeta med de produkter jag anvisar, vilket ökar chanserna att förutse effekten av dem.
Jag kan inte lova att jag kan besvara frågor gällande andra kostillskott än de jag har anvisat, då jag kan sakna klinisk erfarenhet av dessa.

Du har möjlighet (men inte skyldighet) att köpa de flesta kosttillskotten jag rekommenderar för din behandling hos mig till fördelaktiga priser (5-10 % under rekommenderade priser). Du kan även handla dina kosttillskott i någon av mina affiliatebutiker här. Observera att det är andra priser och leveransvillkor i respektive butik.

Mejl mellan sessionerna

Även om jag är fullt närvarande i våra möten, minns jag tyvärr inte din hälsosituation och vilka rekommendationer du fått av mig eller varför du fått just dessa rekommendationer när sessionen är över.

Det är kanske en överlevnadsfaktor eller bara en konsekvens av att det flödar väldigt mycket information till mig i mitt yrke, då jag har många personer som går under min behandling samtidigt.

För att få ett hum om din situation krävs därför att jag läser igenom din journal, vilket är omöjligt för mig att hinna göra mellan sessionerna, då den är mycket omfattande redan från första mötet och sedan blir allt längre för varje möte vi haft. Därför kan jag inte heller ge råd kring nya kosttillskott och livsmedel, tolka eller ge rekommendationer gällande nya provsvar, andra sorters behandlingar etc. mellan sessionerna.

Ett annat relevant skäl är att vårt förbund (NMTF) kräver att vi måste undersöka/intervjua kunden ordentligt innan vi ger behandlingsförslag för att vår försäkring ska gälla.

Under våra möten snappar jag dessutom upp information intuitivt, vilket är en typ av information som passerar mig i ögonblicket och som jag inte har tillgång till när sessionen är över. Även den kinesiologiska testningen ger liknande information.   

Jag vet att det är lätt att mejla iväg en fråga, men för mig tar mejlhanteringen upp flera timmar om dagen och gör att jag inte hinner få den tid till återhämtning som jag behöver. Därför ber jag dig att vara varsam med frågor, då det finns en människa bakom din terapeut. För att underlätta för alla parter har jag utarbetat tydlig skriftlig information som du kan gå tillbaka till och läsa i de fall det är rimligt och möjligt. 

Har du många frågor är du alltid välkommen att boka en förlängd sessionstid, tätare besök eller ett extra skypemöte.

Sekretess

Jag tillämpar sekretess och dina dokument förvaras i låst skåp/rum och tas bort på ett säkert sätt när du varit inaktiv hos mig i tre år. Fler trygghetsvillkor hittar du här.

Bokning, avbokning, ombokning och missad session

Min målsättning är att kunna hjälpa så många som möjligt och mina möjligheter att ta utföra konsultationer är begränsade till vissa dagar och tider. Därför är det viktigt att jag kan planera mitt arbete ändamålsenligt.
Förutom den tid jag avsätter under vår session gör jag även ett förberedande arbete för att vår gemensamma tid ska bli så effektiv som möjligt. Jag vill därför respektfullt be dig att vara seriös både när du bokar och avbokar sessioner då det genom åren har varit ett problem med sena avbokningar och missade sessioner. 
För att kunna fortsätta med min verksamhet och för att förebygga att detta inträffar tillämpar jag därför strikt nedanstående villkor:

Avbokningsvillkor för besök i Blåsut: 
Avboka din tid senast 48 timmar innan du har din bokade tid. 
Vid senare avbokningar än 48 timmar, debiteras 100 % av den bokade tiden (undantaget eget ohälsotillstånd som kan styrkas med läkarintyg). Detta är för att göra det möjligt för mig att försöka hinna ge någon annan din tid. 

Avbokningsvillkor för skypemöten: 
Avboka din tid senast 24 timmar innan du har din bokade tid. 
Vid senare avbokningar än 24 timmar, debiteras 100 % av den bokade tiden (undantaget eget ohälsotillstånd som kan styrkas med läkarintyg). 

Så här avbokar du din tid
Avboka din tid genom att mejla mig. Jag bekräftar din avbokning direkt när jag ser den. 

Så här går det till att boka en tid
Önskar du boka tid, är du varmt välkommen att mejla mig på madeleinemarcus@outlook.com för att få förslag på tider.Jag reserverar tidsförslagen så länge jag kan, men har jag flera förfrågningar samtidigt (vilket jag oftast har) kan jag bara lova att jag håller dem i högst 20 timmar. Svara därför gärna så snart du har möjlighet. Vanligtvis föreslår jag 3 av mina närmast lediga tider åt gången. 
Ange även vad du söker hjälp för, så att jag kan svara dig om det är något jag tror att jag kan hjälpa dig med.

Så här betalar du

Jag tar inte längre kort, så betala gärna med kontanter. Swish går också bra. 
Räkna både in besökskostnaden, samt kostnaden för kosttillskotten om du väljer att köpa dem hos mig. 
Vid skypesessioner betalar du i förskott mot faktura som jag mejlar till dig i samband med din bokning.

Företaget är godkänt för F-skatt. Alla priser på hemsidan avser SEK, inklusive moms.