Så här går det till hos mig

Här får du veta hur det går till hos mig, vad det kostar att gå på behandling, hur du bokar eller avbokar din tid, hur du betalar och var jag finns.
Kort sagt - allt du behöver veta inför ett besök hos mig!


Informationen och priserna på den här sidan är ändrad 171218

Mottagning

Mottagning i Blåsut onsdag, torsdag och fredag
Observera att mottagningen inte är fri från hundhår, då en kollega har en liten chihuahua där ibland.

Levande blodanalys i mörkfältsmikroskop Levande blodanalys i mörkfältsmikroskop

Nybesök: 2750 kr (max 2,5 timme)
Under den här tiden går vi igenom din hälsoutvärdering (som jag mejlar till dig i samband med din bokning).

Jag noterar även fysiska tecken på kroppen, kroppsspråk, gör en levande blodanalys och går igenom eventuella medtagna provsvar som du tagit tidigare, samt mäter ditt blodtryck.

Slutligen knyter jag samman all information jag har samlat om dig och förklarar hur dina symptom kan hänga samman med exempelvis näringsobalanser, körtel- eller organfunktion, genetik, kost, stress eller livsstil. Jag lägger även upp ett behandlingsförslag till dig gällande kost och kosttillskott.

Efter vårt möte mejlar jag dig ett dokument med generella tips, recept och ytterligare information så att du lättare lyckas med kosten. 

Återbesök: 1650 kr (max 1,5 timme)
Oftast är det lämpligt med en uppföljning fyra till sex veckor efter första mötet. 

Jag följer upp genom att ställa frågor gällande din hälsa utifrån den dokumentation jag har från dig sedan tidigare, samt den nya information du ger mig under ditt besök. Har du ett nytt provsvar, så går vi igenom det. 

I mån av tid och behov utför jag levande blodanalys, blodtrycksmätning eller annan fysisk undersökning.

Utifrån den nya informationen jag fått, lägger jag upp ett nytt behandlingsförslag för dig för dig i syfte att hjälpa din kropp vidare till större balans.

Så här förbereder du dig inför ett besök hos mig: 
1. Fyll i hälsoutvärderingen och ta med dig den om det är ett nybesök. 

2. Har du provsvar från sjukvården? Mejla mig det senast dagen innan vårt möte. Har du inte möjlighet att göra det, ta i stället med dig utskrivna kopior så behöver vi inte använda din värdefulla besökstid till praktiska göromål som att skanna eller skriva av dem. 

3. Har du provsvar från något funktionsmedicinskt laboratorium som inte jag redan känner till? Mejla mig detta minst 3 dagar innan vårt möte, då de tar längre tid att gå igenom. Tolkningsavgift om 400 kronor tillkommer på alla funktionsanalyser och hårmineralanalyser.

4. Ta med eventuella läkemedel och kosttillskott som du använder regelbundet. Det räcker inte med att enbart ta med innehållsförteckningen då jag känner in produkterna med kinesiologi. Ta endast med dig de produkter som du använder just nu.  

5. Använd inte parfym eller parfymerade hud/hårvårdsprodukter strax innan ditt besök hos mig. Undvik även kläder med starkt parfymerade tvätt- och sköljmedel. Undvik även att röka just innan du går in. 

Fri rådgivning mellan sessionerna? 
Tyvärr kan jag inte erbjuda fri rådgivning mellan våra möten, då jag behöver ta hänsyn till många faktorer och läsa igenom din journal innan jag kan ge dig ett seriöst svar. Du kan läsa mer om detta nedan under rubriken "Mejl mellan sessionerna". 

Hitta till mottagningen
Adress: Blåsutvägen 43, Johanneshov. 
Praktiken har egen ingång i markplan och är skyltad Fotvård. 

Åker du bil, kan du parkera på gatan utanför.
Observera att det inte finns några parkeringsautomater i området och att du endast kan betala din parkering via stadens betaltjänst eller via talsvar 0770-991 991.
Här kan du ladda ner betalapp och läsa mer om detta.

Närmaste T-banestation är Blåsut.
Åker du tunnelbana så går du till höger när du gått ner för t-banetrappan. Mottagningen ligger i det närmaste äldre gula tegelhuset som ligger parallellt med tunnelbanespåret. 

Skypemöte

Skypetider: måndagar och tisdagar

Skypa enkelt via din dator, surfplatta eller telefon Skypa enkelt via din dator, surfplatta eller telefon

Skypemöten 1425 kr (max 1 timme)
Skypemöten fungerar bäst vid uppföljningar, men är även värdefulla om det inte är möjligt att genomföra ett fysiskt möte. 

Du kan befinna dig var som helst i världen, förutsatt att du har en bra internetuppkoppling.

Före vår session har jag läst igenom din hälsoutvärdering (som du får av mig via mejl i samband med din bokning), samt de eventuella provsvar som du sänt till mig i förväg.

Med hjälp av informationen du gett mig på förhand utarbetar jag ett preliminärt behandlingsförslag gällande kost och kosttillskott, redan innan vårt samtal, som jag sedan stämmer av och slutför under själva samtalet.

Under vårt samtal går vi igenom din hälsoutvärdering tillsammans och jag förklarar hur dina symptom kan hänga samman med exempelvis näringsobalanser, arv, kost, stress eller livsstil.

Efter samtalet mejlar jag dig ditt behandlingsförslag, samt generella tips, recept och information så att du lättare lyckas med kosten. 
Om du vill, sänder jag dig även de rekommenderade kosttillskotten.

Hälsouppföljning via Skype: 1425 kr (max 1 timme)
Oftast är det lämpligt med en uppföljning fyra till sex veckor efter vårt första möte.

För att vi ska utnyttja tiden så effektivt som möjligt, kommer jag att be dig att på förhand mejla mig en kort sammanfattning om hur du har mått sedan vår förra session innan vår bokade tid.

Jag går noggrant igenom din journal och förbereder dina nya rekommendationer så långt jag kan innan vårt samtal med hjälp av den information du sänt mig.
 
Under samtalet stämmer jag av med dig och slutför de nya rekommendationerna under själva samtalets gång. 

Efteråt mejlar jag behandlingsförslaget till dig.
Om du vill, sänder jag dig även de rekommenderade kosttillskotten.

Så här förbereder du dig inför ett skypesamtal
1. Om det är första gången vi möts fyller du i hälsoutvärderingen du fått av mig och sänd till mig, antingen via post mejla den till mig om det är vår första session så att jag har den senast dagen innan vårt möte.

Vid uppföljningar via skype mejlar mig en kort uppdatering kring din hälsa enligt de riktlinjer du fått av mig.

2. Har du provsvar från sjukvården?
Mejla mig dessa senast dagen innan vårt möte.

3. Har du provsvar från något funktionsmedicinskt laboratorium som inte jag redan känner till?
Mejla mig detta minst 3 dagar innan vårt möte, då de tar längre tid att gå igenom. Tolkningsavgift om 400 kronor tillkommer på alla funktionsanalyser och hårmineralanalyser. 

4. Ha tillgång till eventuella läkemedel och kosttillskott som du använder regelbundet, samt innehållsförteckning under vårt samtal. 

Om tiden inte räcker
Vid skyperådgivning räcker vanligtvis 60 minuter, då jag har möjlighet att förbereda det mesta arbetet innan själva samtalet. 
Är du sen till vårt möte eller om jag inte fått den information jag efterfrågat av dig innan vårt möte, kan det ta längre tid.
Tid utöver vår bokade tid debiteras med 18 kr per minut. 

Fri rådgivning mellan sessionerna? 
Tyvärr kan jag inte erbjuda fri rådgivning mellan våra möten, då jag behöver ta hänsyn till många faktorer och läsa igenom din journal innan jag kan ge dig ett seriöst svar. Du kan läsa mer om detta nedan under rubriken "Mejl mellan sessionerna". 

Det här behöver du för att kunna skypa
Ladda ner Skype gratis till din telefon, dator eller surfplatta på www.skype.com/sv. När vi har bytt kontaktuppgifter med varandra är det sedan fritt fram att skypa kostnadsfritt över hela världen. 

Du behöver ha högtalare och mikrofon i din enhet. Har du inte det, kan du köpa ett enkelt headset och koppla in i stället. Jag måste kunna se dig under vårt samtal, varför det är ett krav att du har en fungerande kamera.
Kontrollera att ditt internet och din utrustning fungerar och att appen är påslagen innan vår session så att jag kan nå dig.

Jag skypar dig på exakt klockslag. Om jag av någon anledning inte kan nå dig på skypen, kommer jag att mejla dig omedelbart så att vi kan hitta en lösning så snart som möjligt. 

Om kostråden du får

Maten du äter har stor betydelse när det gäller hälsan och det går tyvärr inte att komma tillrätta med ohälsa utan att anstränga sig med kosten. Med hjälp av den information du ger mig, ny forskning och mångårig erfarenhet av att behandla olika obalanser, ger jag dig de bästa kostråd jag kan för att du ska få bästa tänkbara förutsättningar. Till din hjälp får du mejlat till dig många sidor med matnyttig kunskap, tips och även alternativa måltidsförslag efter vårt första möte. 

Kvalitet, inköp & kostnad för kosttillskotten

Kostnaden för ett bra näringsstöd under behandlingen brukar ligga mellan 1200–1700 kr per månad.
Produkterna du får rekommenderade är av högsta möjliga kvalitet i fråga om renhet eller biotillgänglighet och är fria från GMO (genmanipulerade organismer) och svartmögel. 

Jag har lång erfarenhet av att arbeta med de produkter jag anvisar, vilket ökar chanserna att förutse effekten av dem. Två olika kosttillskott med identiska innehållsdeklarationer kan fungera helt olika på känsliga personer. 
Jag kan inte lova att jag kan besvara frågor gällande andra kosttillskott än de jag har anvisat, då jag kan sakna klinisk erfarenhet av dessa.

Du har möjlighet (men inte skyldighet) att köpa de flesta kosttillskotten jag rekommenderar för din behandling hos mig till fördelaktiga priser (5–10 % under rekommenderade priser). Här hittar du alltid en aktuell prislista. 
Du kan även handla dina kosttillskott i någon av mina affiliatebutiker här. Observera att det är andra priser och leveransvillkor i respektive butik.

Mejl mellan sessionerna

Även om jag är fullt närvarande i våra möten, minns jag tyvärr inte din hälsosituation och vilka rekommendationer du fått av mig eller varför du fått just dessa rekommendationer när sessionen är över.

För att få ett hum om din situation krävs därför att jag läser igenom din journal, vilket är omöjligt för mig att hinna göra mellan sessionerna, då den är mycket omfattande redan från första mötet och sedan blir allt längre för varje gång vi har haft kontakt. Därför kan jag inte heller ge råd kring nya kosttillskott och livsmedel, tolka eller ge rekommendationer gällande nya provsvar, andra sorters behandlingar etc. mellan sessionerna.

Ett annat viktigt och bra skäl är att vårt förbund (NMTF) kräver att vi måste undersöka/intervjua kunden ordentligt innan vi ger behandlingsförslag för att vår försäkring ska gälla.

Jag vet att det är lätt att mejla iväg en fråga, men för mig tar mejlhanteringen upp flera timmar om dagen och gör att jag inte hinner få den tid till återhämtning som jag behöver. Därför ber jag dig att vara varsam med frågor, då det även finns en människa bakom din terapeut. 
Jag har utarbetat så tydlig skriftlig information jag kan som du kan gå tillbaka till och läsa i de fall det är rimligt och möjligt. 

Är det ändå oklart vilka livsmedel du kan äta eller om du är osäker på hur du ska ta kosttillskotten eller om råden du fått hur du hanterar eventuella reaktioner inte fungerar för dig bör du dock mejla mig så att du inte behöver gå onödigt länge med frågor eller besvär. Detta kostar dig inget extra och är undantaget min generella vädjan om att du inte mejlar mig mellan sessionerna.

Har du andra frågor är du alltid välkommen att boka en förlängd sessionstid eller tätare uppföljningsmöten.
​​Är detta inte möjligt men frågorna är trängande så kan jag svara på mejlfrågor i mån av möjlighet mot debitering.

Sekretess

Jag tillämpar sekretess och inga uppgifter om dig kommer att delas med tredje part. Dina dokument förvaras i låst skåp/rum och tas bort på ett säkert sätt när du varit inaktiv hos mig i tre år. Fler trygghetsvillkor hittar du här.

Bokning, avbokning, ombokning och missad session

Min målsättning är att kunna hjälpa så många som möjligt och mina möjligheter att ta utföra konsultationer är begränsade till vissa dagar och tider. Därför är det viktigt att jag kan planera mitt arbete ändamålsenligt.
Förutom den tid jag avsätter under vår session gör jag även ett förberedande arbete för att vår gemensamma tid ska bli så effektiv som möjligt. Jag vill därför respektfullt be dig att vara seriös både när du bokar och avbokar sessioner då det genom åren har varit ett problem med sena avbokningar och missade sessioner. 
För att kunna fortsätta med min verksamhet och för att förebygga att detta inträffar tillämpar jag därför strikt nedanstående villkor:

Avbokningsvillkor för besök på mottagningen: 
Avboka din tid senast 48 timmar innan du har din bokade tid. 
Vid senare avbokningar än 48 timmar, debiteras 100 % av den bokade tiden (undantaget eget ohälsotillstånd som kan styrkas med läkarintyg). Detta är för att göra det möjligt för mig att försöka hinna ge någon annan din tid. 

Avbokningsvillkor för skypemöten: 
Avboka din tid senast 24 timmar innan du har din bokade tid. 
Vid senare avbokningar än 24 timmar, debiteras 100 % av den bokade tiden (undantaget eget ohälsotillstånd som kan styrkas med läkarintyg). 

Så här avbokar du din tid
Avboka din tid genom att mejla mig. Servern registrerar vilken tidpunkt ditt mejl är sänt.
Jag bekräftar din avbokning direkt när jag ser den. 

Så här går det till att boka en tid
Vill du boka tid, är du varmt välkommen att mejla mig på madeleinemarcus@outlook.com för att få förslag på tider. Jag reserverar tidsförslagen så länge jag kan, men har jag flera förfrågningar samtidigt (vilket jag oftast har) kan jag bara lova att jag håller dem i högst 20 timmar. Svara därför gärna så snart du har möjlighet. Vanligtvis föreslår jag 3 av mina närmast lediga tider åt gången. 
Ange även vad du söker hjälp för, så att jag kan svara dig om det är något jag tror att jag kan hjälpa dig med.

Så här betalar du

Du kan betala med kontanter eller Swish. Tänk på att ändra grundinställningarna för beloppsgränsen på din bank så att du kan betala med högre belopp om du inte redan har gjort det.

Räkna både in besökskostnaden, samt kostnaden för kosttillskotten om du väljer att köpa dem hos mig. 
Kortbetalning är osäker, då kortläsaren sällan fungerar vid molnigt väder på min mottagning. 

Vid skypesessioner betalar du i förskott mot faktura som jag mejlar till dig i samband med din bokning.

Företaget är godkänt för F-skatt. Alla priser på hemsidan avser SEK, inklusive moms.